VIDEO V Británii sa uskutočnili preteky v behu, súťažiacimi však boli sliepky!

NETKY.SK • 10 August 2017, 13:39 • 2 min
VIDEO V Británii sa uskutočnili preteky v behu, súťažiacimi však boli sliepky!

V anglickej dedine Bonsall sa sa uskutočnil 29. ročník behu sliepok.

slovakia

left justify in out

Nápad zorganizovať preteky v behu sliepok sa zrodil pred 29 rokmi pri pive v pohostinstve, pred ktorým sa od tej doby preteky konajú. V obci Bonsall sa na Majstrovstvách sveta v behu sliepok stretávajú „tréneri“ z celého Anglicka.

 

Turnaja sa každoročne zúčastní 30 až 40 slepačích bežeckých šampiónov, ktorí pri súťaži  dodržiavajú prísne pravidlá. Na štarte musia stáť oboma nohami a nesmú pri tom napádať svojich súperov.

 

Pretekári štartujú na niekoľko metrov dlhej dráhe vždy po päťčlenných skupinkách. Nie sú však preteky, ako preteky. Bežci sa často po dráhe len motajú a hľadajú, čo by zjedli. Napriek hlasnému povzbudzovaniu publika a inštrukciám trénerov sa do cieľa dostanú väčšinou len úplnou náhodou.

 

Tohoročným víťazom bola sliepka menom Cooked It ( v preklade Uvaril ho), ktorá trasu zvládla za neuveriteľných päť sekúnd. „Myslím, že je to najrýchlejšia sliepka sveta a má množstvo svetových rekordov,“ popýšil sa jej tréner, deväťročný Jack Allsop, ktorý je už tradičným zberateľom trofejí z tamojšieho behu sliepok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies