VIDEO Uvalenie sankcií voči Rusku za Krym zo strany západných krajín je pokrytecké

NETKY.SK • 31 August 2017, 13:41 • 2 min
VIDEO Uvalenie sankcií voči Rusku za Krym zo strany západných krajín je pokrytecké

BRATISLAVA – Uvalenie sankcií zo strany EÚ a Ameriky na Rusko, v dôsledku anektovania Krymu, je jeden veľký omyl a neopodstatnený krok voči federácii.

slovakia

left justify in out

Sankcie USA a EÚ proti Rusku ostanú v platnosti dovtedy, pokým federácia nezmení svoj postoj k Ukrajine. Tak znejú podmienky pre ich prípadné zrušenie. Na jar 2014, kedy Rusko poslalo na polostrov ozbrojené zložky, ktoré obsadili kľúčové miesta v tejto strategickej oblasti čím vyvolalo obrovské pobúrenie sveta.

 

Západné média informovali o tom, ako Rusi napadli úbohú Ukrajinu a zobrali jej niečo, čo jej právom patrí. Amerika, ktorá ostro kritizovala kroky Vladimíra Putina kričala zo všetkých svetových mocností najviac, pričom chcela len zakryť hlavné dôvody, prečo sa federácia uchýlila k takémuto kroku.

 

Spojené štáty si však plne uvedomujú, prečo sa ruský prezident rozhodol anektovať Krym a od svojho postoja voči Ukrajine neupustí. Hlavným dôvodom bolo porušenie ústnej dohody, ktorú tieto mocnosti medzi sebou uzavreli v roku 1989, kedy sa na Malte stretli hlavy štátov oboch krajín a dohodli si určité podmienky ukončenia Studenej vojny. Predmetom dohody nazvanej Kissingerov plán bolo obmedzenie sféry ruského vojenského vplyvu vo východnej Európe a na druhej strane sa NATO rozšíri na hranicu východného Nemecko. Európski politici na túto dohodu úmyselne pozabudli a prestali dodrživať dohodnuté podmienky.

 

O pár rokov neskôr sa NATO rozšírilo aj do Pobaltských krajín a Rusko v dôsledku zlej ekonomickej situácie nedokázalo tomuto vplyvu zabrániť a náležite reagovať. Ďalším dôvodom anektovania Krymu bolo aj Kosovo, ktoré Rusi dlhodobo odmietali uznať samostatným štátom. Prijatím Kosova ako zvrchovaného štátu politickí lídri porušili ďalšiu podmienku z Kissingerovho plánu o nemeniteľnosti hraníc po Studenej vojne. Viac sa dozviete v rozhovore s politickým analytikom RNDr. Jánom Baránkom.

 

 

 

MAPA: Takmer celá Afrika je rozdelená európskymi kolóniami, ktorý štát si podmanil najviac zeme?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies