VIDEO: Univerzita vo Virginii získala svoj prvý titul v NCAA

NETKY.SK • 9 Apríl 2019, 09:42 • 2 min
VIDEO: Univerzita vo Virginii získala svoj prvý titul v NCAA

MINNEAPOLIS - Od dnešného dňa už aj Virginia Cavaliers patrí medzi univerzitné basketbalové tímy, ktoré získali titul NCAA. Vo finále zdolali hráčov Texas Tech vo vyrovnanom zápase až v predĺžení.

slovakia

left justify in out

Šampióni NCAA sú minimálne na rok a k tomu premiérovo basketbalisti tímu Virginia Cavaliers. Vo finále v Minneapolise zdolali hráčov Texas Tech 85:77 po predĺžení. Stretnutiu na U.S. Bank Stadium, ktoré je domácim stánkom amerického futbalového klubu Minnesota Vikings, videlo 72 062 divákov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thank you to all 7️⃣2️⃣0️⃣6️⃣2️⃣ fans in attendance tonight! #NationalChampionship

Príspevok, ktorý zdieľa U.S. Bank Stadium (@usbankstadium),


Najlepším strelcom sa stal hráč Virginie De´Andre Hunter s 27 bodmi a 9 doskokmi. Virginia je prvým tímom od roku 1997 a šiestym celkovo, ktorý cestou k titulu v NCAA musel absolvovať viac víťazných zápasov v predĺžení. To ďalšie sa zrodilo vo štvrťfinále proti Purdue. "Toto víťazstvo bolo prejavom viery v naše schopnosti. Nikdy predtým si tí hráči tak neverili, ako práve teraz. Kedysi som im vravel, nech sa pokúsia vybojovať šancu zahrať si o titul. Iba to som chcel a oni mi ten titul dopriali." uviedol tréner víťazného tímu Tony Bennett.

 

 

"Takto sa plnia sny. Vedeli sme, že sa môžeme odraziť od prehry v 1. kole play-off spred roka a ísť až do finále. S týmto cieľom sme hrali od začiatku sezóny," skonštatoval De´Andre Hunter.

 


Finále NCAA (hralo sa 2x20 min plus 5 min predĺženie):

Virginia Cavaliers - Texas Tech 85:77 po predĺž. (32:29, 36:39 - 17:9)
Najviac bodov: Hunter 27, Guy 24 - Francis 17, Moretti a Culver po 15



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies