Škrteľ ostáva v Turecku, čo ho presvedčilo?

NETKY.SK • 29 August 2020, 12:46 • 2 min
Škrteľ ostáva v Turecku, čo ho presvedčilo?

V hre boli len dve možnosti - definitívny návrat na Slovensko alebo zotrvanie v Istanbule. Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel si vybral tú druhú a ešte jednu sezónu zotrvá v metropole Turecka.

slovakia

left justify in out

V tíme, s ktorým pred mesiacom a pol vybojoval historický majstrovský titul sa bývalý reprezentačný stopér Slovenska dohodol na novej zmluve a objasnil aj toto svoje rozhodnutie.

 

Synovo vzdelanie
"V prvom rade bola u mňa rodina. Syn chodí v Istanbule tri roky do anglickej školy a po štyroch ukončí jednu etapu, na čom nám s manželkou záleží. Navyše, život v Istanbule sa nám ako rodine páči," vyjadril sa Škrteľ o svojej rodine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Skrtel OFFICIAL (@martin37skrtel),

 

Pohárová Európa

Ako ďalej pokračoval zavážilo údajne aj to, že Basaksehir bude hrať Ligu majstrov. "Byť v 35 rokoch súčasť takejto súťaže je veľká vec. V procese rozhodovania mi pomohlo aj to, že som sa počas minulej sezóny cítil v klube veľmi dobre a všetko fungovalo na veľmi vysokej úrovni," dodal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa İstanbul Başakşehir (@ibfk2014),

 

Záujem mal aj trnavský Spartak
Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie spomenul aj veľký záujem Spartaka Trnava o jeho angažovanie. Nateraz ho musel odmietnuť, ale budúcnosť je otvorená. "Počas koronakrízy, keď sa všetko začalo zatvárať, som viedol intenzívne rokovania s Trnavou. Musím sa jej poďakovať za záujem, ktorý bol enormný. Spartak bol ochotný počkať do konca ligy na to, ako sa vyvinie moja situácia. Od začiatku však vedenie klubu vedelo, aké sú moje priority. Verím, že v Trnave pochopili, ako sa situácia vyvinula."

 

 

Návrat na slovenské trávniky?
Škrtel zjavne nevylučuje pokračovanie v kariére aj v sezóne 2021/2022, hoci už len na slovenských trávnikoch. "Podľa toho, ako sa cítim teraz, môžem povedať, že sa ani po nasledujúcej sezóne nechystám končiť. Zo Slovenska som odišiel veľmi mladý, stihol som len dve sezóny. Myslím si, že je správne, aby som sa vrátil a ešte doma rok či dva odohral," zamyslel sa účastník majstrovstiev sveta aj majstrovstiev Európy.

 

Veľké ciele Basaksehiru
Najbližšia sezóna v Turecku ukáže, či sa tureckému tímu podarí udržať vysoký štandard z uplynulého ročníka. Obhajoba majstrovského titulu a účasť v skupinovej fáze LM sú veľké lákadlá, ale aj zaväzujú. Odkedy je Basaksehir späť v lige, neskončil horšie ako na štvrtom mieste, v posledných štyroch sezónach bol zakaždým v prvej trojke. Aj tentoraz sú preto ambície najvyššie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa İstanbul Başakşehir (@ibfk2014),

 

"Vedenie ma ubezpečilo, že mužstvo zostane pokope, a to sa deje. Bolo by super, ak by ešte nejakí hráči pribudli, keďže na nabitý program budeme potrebovať široký káder," uviedol na záver Martin Škrteľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies