Titulka Zdena Cháru v prestížnom časopise zožala v USA vlnu kritiky

NETKY.SK • 18 Február 2021, 22:09 • 2 min
Titulka Zdena Cháru v prestížnom časopise zožala v USA vlnu kritiky

V zámorí patrí medzi vôbec najpopulárnejších športovcov. Preto sa nie je čomu diviť, keď sa slovenský obranca "Big Z" objaví niekedy na titulke športového magazínu. Niečo podobné sa stalo aj teraz, no na sociálnych sa o tom už začalo diskutovať v nie veľmi pozitívnom svetle.

slovakia

left justify in out

Od tejto sezóny hrá po dlhých rokoch v klube iného tímu. Po prvýkrát sa preto objavil na titulke ako hráč Washingtonu Capitals. 

 

 

Na prvý pohľad sa všetko vydarilo, no problémom bol koment ešte k pripravovanej titulke, ktorá sa objavila na v časopise The Hockey News už vo februári.

 

Práve časopis sa na sociálnej sieti vyjadril slovami, ktoré po čase vymazal, že "sme chceli ísť vo VEĽKOM do obálky tohtoročného čísla The Hockey News venujúcemu sa diverzite... Vďaka za pomoc, Big Z!"

 

 

Inde na svete klasický status, avšak nie v USA. Diverzita sa tam totiž skloňuje veľmi často. Je to citlivá téma a preto mnohí nerozumeli, prečo sa magazín vyjadruje o diverzite a na titulku dá Slováka bielej pleti. 

 

V tomto čísle magazínu však nešlo o diverzitu ako takú, ktorá bojuje proti rasizmu. The Hockey News sa za celý incident ospravedlnilo. 

 

 

"...Toto číslo nemá žiadnu tému, ako môžete vidieť na absencii akýchkoľvek zmienok na obálke, a chyba nastala výsledkom internej chyby v komunikácii. Akceptujeme za ňu zodpovednosť a ospravedlňujeme sa každému, koho sa to dotklo," vyhlásil magazín na Twitteri.

 

Moc sa to neujalo, keďže titulná strana odkazuje hneď na dva članky o diverzite. V USA je navyše mesiac február vyhradený histórii afroamerického obyvateľstva a očakávalo sa, že sa na titulke objaví hokejista čiernej pleti.

 

 

V každom prípade je však nespochybniteľné, že titulka so Zdenom Chárom vyzerá na najväčšom časopise o NHL v USA priam svetovo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies