VIDEO Ulice Johannesburgu sú plné odpadkov a potkanov: Smetiari 4 týždne štrajkujú!

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 06:43 • 2 min
VIDEO Ulice Johannesburgu sú plné odpadkov a potkanov: Smetiari 4 týždne štrajkujú!

JOHANNESBURG - Úrady v najväčšom meste Juhoafrickej republiky, Johannesburgu, vyzvali obyvateľov, aby sa mali na pozore pred potkanmi, ktoré sa rozmnožili v dôsledku štvortýždňového štrajku smetiarov požadujúcich zvýšenie miezd.

slovakia

left justify in out

Tisíce smetiarov v Johannesburgu štrajkujú už od 9. marca. Niektoré z ulíc v centre pripomínajú smetiská - chodci v nich musia prekračovať kopy odpadkov. Vodiči hľadajú alternatívne cesty, pretože niektoré z ulíc sú v dôsledku odpadkov neprejazdné, informovala v pondelok agentúra AP.

 

 

Agentúra ANA citovala miestny úrad verejného zdravia, ktorý sa vyjadril, že obyvatelia by mali svojpomocne zorganizovať odvoz odpadkov, aby zabránili množeniu sa potkanov.

 

Miesto zaviedlo "horúcu" telefónnu linku pre obyvateľov, ktorí potrebujú nástroje na odpratávanie odpadkov, rukavice a odpadové vrecia.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies