VIDEO Ukrajinskí radikáli vtrhli v Kyjeve do ruských bánk a demolovali ich!

NETKY.SK • 20 Február 2016, 17:18 • 2 min
VIDEO Ukrajinskí radikáli vtrhli v Kyjeve do ruských bánk a demolovali ich!

KYJEV - Nacionalistickí demonštranti zaútočili dnes na pobočky dvoch ruských bánk v ukrajinskej metropole Kyjev.

slovakia

left justify in out

Výtržnosti vypukli na druhé výročie najkrvavejšieho dňa protestov na Majdane, počas ktorého ostreľovači zabili vyše 50 ľudí.

 

V Kyjeve sa dnes pri príležitosti tohto výročia konali rôzne spomienkové udalosti, na ktorých sa celkovo zúčastnili desaťtisíce ľudí.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko na jednom z podujatí prisľúbil pokračovanie snáh o potrestanie ostreľovačov zodpovedných za smrť demonštrantov. Vyjadril tiež presvedčenie, že súčasná Ukrajina sa napriek pretrvávajúcemu konfliktu na východe a vážnym ekonomickým ťažkostiam "mení a posúva vpred", uviedla agentúra AP.

 

Ukrajinskí nacionalisti využili tento deň na útok voči kyjevským pobočkám dvoch ruských finančných ústavov Alfa Bank a Sberbank. Výtržníci hádzali do okien bánk kamene a poškodili nábytok a ďalšie vnútorné zariadenie. Potom zaútočili aj na sídlo holdingovej spoločnosti najbohatšieho ukrajinského oligarchu Rinata Achmetova.

 

 

Polícia voči násilníkom nezasiahla. "Rusko a oligarchovia môžu za to, že sa život na Ukrajine neustále zhoršuje," vyhlásil jeden účastníkov nacionalistického protestu oblečený v maskovacej uniforme.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies