VIDEO: Toto palivo sa nikdy neminie! Vyrobili autobus, ktorí jazdí na ľudské výkaly

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO: Toto palivo sa nikdy neminie! Vyrobili autobus, ktorí jazdí na ľudské výkaly

Zásoby ropy sa míňajú a ľudstvo hľadá obnoviteľné a ekologické alternatívy pohonných látok. Jeden druh paliva si dokonca každý deň vyrábate sami, ani o tom neviete, a preto putuje kanalizáciou preč...

slovakia

left justify in out

V Británii majú Bio-bus, ktorý jazdí na výkaly ale aj zbytky potravín. Na jednu plnú nádrž dokáže prejsť 300 kilometrov. Tento autobus v súčasnosti spája letisko v Bristole s mestom Bath.

 

Plyn, na ktorý autobus jazdí, vyrába spoločnosť GENeco, ktorá spravuje miestnu čističku vôd. Využívať exkrementy obyvateľov na ich prepravu je fenomenálny nápad. Toto palivo sa neminie pokiaľ bude na planéte život a navyše je ekologické. 

 

Výkaly a potravinový odpad podľa generálneho riaditeľa GENeco, Mohammeda Saddiqa, dokáže zabezpečiť dostatok energie pre 8 500 domácností aj prevádzku Bio-busu.

 

 

Ako to funguje? Tu je jednoduché vysvetlenie:



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies