VIDEO Takto sa učil lietať: Kopilot Germanwings Lubitz sa usmieva v lietadle

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 09:39 • 2 min
VIDEO Takto sa učil lietať: Kopilot Germanwings Lubitz sa usmieva v lietadle

BERLÍN – Pilot Andreas Lubitz (27), ktorého vyšetrovatelia pádu lietadla Germanwings so 150 ľuďmi na palube, obviňujú z úmyselnej havárie, sa objavil na videu z jeho pilotských začiatkov.

slovakia

left justify in out

Video zverejnil britský portál ITV News a je na ňom Lubitz ako sa učí lietať. Video má podľa webu ITV asi desať rokov a začínajúci pilot sa na ňom usmieva a pilotovaním sa veľmi zabáva.

 

 

Lubitz začal s ostrým výcvikom za pilota v roku 2007 ako dvadsaťročný. Pre leteckú spoločnosť Lufthansa začal lietať ako prvý dôstojník pred dvomi rokmi. Zatajil však hneď niekoľko svojich problémov.

 

Psychické a zrakové problémy

Pilot Andreas Lubitz vôbec nebol ideálnym kandidátom na pilota. Okrem už medializovaných ťažkých psychických problémov mal aj veľké problémy so zrakom.

 

Podľa denníka Daily Mail mal Lubitz neostré videnie a zrak mu fungoval iba na 30%. Lekári nevedeli, či ide o stratu zraku spôsobenú psychickými problémami, alebo či „postupne slepol“.

 

Pri prehliadke jeho bytu v Düsseldorfe našli "dokumenty s lekárskym obsahom" svedčiace o existujúcej chorobe a náležitej liečbe. Okrem iného sú medzi nimi roztrhané, aktuálne a na deň letu platné potvrdenia o pracovnej neschopnosti. Tieto okolnosti podporujú domnienku, že "zosnulý pred svojím zamestnávateľom a kolegami tajil svoju chorobu", konštatovala prokuratúra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies