VIDEO Sulík v nemeckej televízii deň po voľbách: Kritizoval EÚ, Merkelovú aj eurofondy

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 12:21 • 2 min
VIDEO Sulík v nemeckej televízii deň po voľbách: Kritizoval EÚ, Merkelovú aj eurofondy

BERLÍN – Líder druhej najsilnejšej strany Sloboda a solidarita Richard Sulík sa opäť objavil v nemeckej televízii, kde sa vyjadril k Angele Merkelovej, eurofondom a aj k migračnej kríze.

slovakia

left justify in out

V štúdiu nemeckej televízie ARD sa objavil po boku nemeckého ministra spravodlivosti Heiko Maasa, rakúskeho ministra zahraničných vecí Sebastiana Kurza , predsedníčku nemeckej Strany zelených Katrin Göringovú-Eckardtovú a šéfku ľavičiarov Katju Kippingovú. Všetci diskutovali na tému „Utečenecká kríza pred summitom - Dá sa Európa ešte zachrániť?"

 

Sulíkove slová sa nestretli s pochopením u ostatných diskutujúcich a diváci mali z jeho odpovedí zmiešané pocity. Vyslúžil si však za ne aj potlesk.

 

Šéf liberálov argumentoval, že treba chrániť hranice Schengenu a zastaviť prijímanie utečencov. Na jeho slová reagovala šéfka ľavičiarov Katja Kippingová, ktorá hovorila, že netreba hovoriť o ochrane hraníc, ale o ochrane ľudí. "No, a čo keby sme sa porozprávali o ochrane Európanov?,“ reagoval Sulík, na čo Kippingová zareagovala ďalšou otázkou: „Pred kým ich treba brániť?“ Na čo ju Sulík veľmi pohotovo odbil: „Možno choďte nabudúce do Kolína oslavovať Silvester."

 

Sulík sa ďalej vyjadril, že nech o prijímaní utečencov rozhodnú občania EÚ vo veľkom referende. Výsledok budú podľa jeho slov musieť lídri EÚ akceptovať. Ďalej hovoril aj o možnosti vylúčenia Grécka zo Schengenu.

 
Richard Sulík u Anne Will

V NEDEĽU VEČER SOM SI ODSKOČIL DO BERLÍNAS rakúskym ministrom zahraničných vecí som si výborne rozumel, do určitej miery aj s nemeckým ministrom spravodlivosti, ale tie dve dámy majú úplne odlišné videnie sveta. Samozrejme vydieranie eurofondami nenechalo na seba dlho čakať.Dnes sa stretnem neformálne s (dúfam, že so všetkými) potenciálnymi koaličnými partnermi, stabilná a slušná vláda je pre mňa prioritou.P.S. obväz už mám dole :-)

Posted by Richard Sulik on Tuesday, March 8, 2016

 

Debata potom skĺzla k eurofondom, ktoré podľa Sulíka priviezli na Slovensko veľa korupcie. „Pokojne tieto peniaze zrušte, som prvý, kto bude hlasovať za," povedal Sulík a dodal: "Keď k tomu prirátam, čo sme všetko zaplatili Grécku, šesť rokov zachraňovania Grécka, tak tam už potom nemusíme byť v pluse. A keď ešte odstránite aj poľnohospodárske dotácie, ktoré ničia naše poľnohospodárstvo kvôli tomu, že niektoré krajiny ich dostávajú viac a naše poľnohospodárstvo potom nie je konkurencieschopné.“

 

Sulík si rýpol aj do nemeckej kancelárky Angely Merkelovej. „Merkelová chce na jednej strane platiť Turecku za to, aby si chránilo hranice, ale sama si nevie ustrážiť vlastnú," povedal europoslanec Sulík. 

 

Celá relácia

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies