Bývalého trénera Dinama Záhreb zatkla polícia! Je odsúdený za spreneveru 18-miliónov dolárov

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 14:53 • 2 min
Bývalého trénera Dinama Záhreb zatkla polícia! Je odsúdený za spreneveru 18-miliónov dolárov

SARAJEVO - Polícia v Bosne a Hercegovine zadržala niekdajšieho trénera aj športového riaditeľa chorvátskeho futbalového klubu Dinamo Záhreb Zorana Mamiča na základe medzinárodného zatykača zo strany Chorvátov.

slovakia

left justify in out

Stal sa medzinárodne hľadanou osobou po tom, ako nenastúpil do výkonu trestu. Zoran Mamič musel počas sezóny 2020/2021 odstúpiť z uvedených postov po tom, ako dostal takmer 5-ročný trest odňatia slobody za daňové úniky a ďalšie finančné podvody. Vo funkcii šéfa realizačného tímu elitného chorvátskeho mužstva ho nahradil Damir Krznar.

 

Bratia boli odsúdený za spreneveru
Zoran Mamič a jeho brat Zdravko, bývalý výkonný riaditeľ Dinama Záhreb, boli odsúdení za spreneveru 18-miliónov dolárov z predaja hráčov Dinama Záhreb zahraničným klubom a z daňových únikov v hodnote dva milióny dolárov.

 

Boli tiež podozriví z fiktívnych obchodov uskutočnených pri prestupoch niekoľkých bývalých hráčov Dinama do zahraničných klubov, vrátane Luku Modriča do Tottenhamu v roku 2008.

 

Líder "repre" je odsúdený na takmer 5 rokov

Práve dlhoročný líder chorvátskej reprezentácie Modrič bol jedným z kľúčových svedkov počas procesu. Zoran Mamič bol odsúdený na štyri roky a osem mesiacov väzenia.

Jeho brat Zdravko, ktorý bol odsúdený na šesť rokov a šesť mesiacov, utiekol do Bosny a Hercegoviny krátko po tom, čo nižší súd v roku 2018 vyniesol pôvodné tresty.

 

Za mrežami do pojednávania

Súd v Bosne a Hercegovine vtedy zamietol jeho vydanie do Chorvátska. Po marcovom vynesení rozsudku sa do susednej krajiny presunul aj Zoran Mamič.

 

Za mrežami zostane až do súdneho pojednávania, na ktorom padne verdikt, či ho vydajú do Chorvátska. Mamičovci majú okrem chorvátskeho aj občianstvo Bosny a Hercegoviny a nevzťahuje sa na nich automatické vydávanie hľadaných osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies