MotoGP: Yamaha má konečne majstra sveta, Quartararo získal svoj prvý titul

NETKY.SK • 25 Október 2021, 12:10 • 2 min
MotoGP: Yamaha má konečne majstra sveta, Quartararo získal svoj prvý titul

MISANO – El Diablo sa stal majstrom sveta! Po nešťastnom páde Bagnaiu stačilo Quartararovi obsadiť 4.priečku a získal prvý majstrovský titul pre Yamahu od roku 2015.

slovakia

left justify in out

Dva roky po sebe nový majster sveta!

Po prekvapivom triumfe Joana Mira z minuloročnej sezóny oslavuje MotoGP ďalšieho nového majstra sveta. Francúzska motocyklová hviezda Fabio Quartararo získal svoj prvý majstrovský titul v najslávnejšej kubatúre. 

 

 

Francúz bol blízko k zisku titulu aj v minulej sezóne, no po katastrofálnom závere sezóny sa nakoniec radoval Španiel Joan Mir. Tentoraz bol jeho najväčším súperom taliansky jazdec na Ducati Francesco Bagnaia.

 

Talian bol v dobrej forme a preteky na domácom okruhu mal fantasticky rozbehnuté, no 4 kolá pred koncom nešťastne spadol a spolu s ním padli aj všetky jeho šance na majstrovský titul. 

 

 

Quartararo po páde Bagnaiu figuroval na pódiovom mieste, ale v poslednom kole sa pred neho dostal objav sezóny Enea Bastianini, ktorý napokon obsadil 3. miesto. 

 

"Stále tomu nemôžem uveriť, že som majster sveta. Je skvelé, že tu mám aj rodinu, večer to určite spolu roztočíme," uviedol Quartararo pre akreditované médiá.

 

 

Double pre tím Repsol Honda

Popri majstrovských oslavách Quartarara sa trošku pozabudlo na skvelý výsledok Repsol Hondy a Marca Marquéza, ktorý sa pomaly ale iste vracia do top formy. 

 

Marquéz vyhral druhé preteky v rade a na druhom mieste sa umiestnil jeho kolega Pol Espargaró, pre ktorého to bolo prvé pódium v sezóne. 

 

 

"GRAZIE VALE"

Talianskí fanúšikovia sa poslednýkrát mohli rozlúčiť s legendárnym Valentinom Rossim na domácej pôde. Na jeho počesť odjazdil Rossiho nevlastný brat Luca Marini preteky so špeciálnym lakovaním motorky s popisom Grazie Vale. 

 

 

Rossi vo svojich posledných domácich pretekoch obsadil 10. mieste, čo po štarte z poslednej 23. priečky považujeme za skvelý výsledok. 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies