VIDEO: Ruská tajná služba varuje! Francúzsko chce vyslať 2000 vojakov na Ukrajinu, informuje agentúra TASS

NETKY.SK • 23 Marec 2024, 16:31 • 2 min
VIDEO: Ruská tajná služba varuje! Francúzsko chce vyslať 2000 vojakov na Ukrajinu, informuje agentúra TASS

Podľa šéfa ruskej zahraničnej rozviedky sa francúzska armáda "obáva, že taká veľká vojenská jednotka nemôže byť presunutá a umiestnená na Ukrajine bez povšimnutia".

slovakia

left justify in out

"Ruská strana má informácie, že Francúzsko pripravuje vojenský kontingent 2000 vojakov, ktorí budú vyslaní na Ukrajinu," uviedol riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby (SVR) Sergej Naryškin.

"Súčasné vedenie krajiny (Francúzsko) sa nestará o smrť obyčajných Francúzov ani o obavy generálov. Podľa informácií, ktoré prichádzajú do ruskej SVR, sa už pripravuje kontingent, ktorý bude vyslaný na Ukrajinu. Na začiatku bude zahŕňať okolo 2000 vojakov,“ povedal.

"Stane sa tak legitímnym prioritným cieľom útokov ruských ozbrojených síl. To znamená, že bude trpieť osudom všetkých Francúzov, ktorí kedy prišli do ruského sveta s mečom," zdôraznil.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron po konferencii o Ukrajine v Paríži jednoznačne nevylúčil potenciálne vyslanie západných pozemných jednotiek do zóny špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Tiež prisľúbil, že západné štáty „urobia, čo je potrebné“, aby zabránili víťazstvu Ruska v tomto konflikte.

Podľa niektorých médií sú tieto jednotky už v Rumunsku. Americký prezident Joe Biden potvrdil, že USA nepripravuje žiadne jednotky na Ukrajinu, rovnako to tak potvrdil i generálny sekretár NATO. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Agentúra TASS. (www.tass.com), Foto: Sergej Naryškin. (Mikhail Metzel/TASS)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies