VIDEO Pri zrážkach polície so stúpencami opozície v Jerevane sa zranilo 73 ľudí

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 14:50 • 2 min
VIDEO Pri zrážkach polície so stúpencami opozície v Jerevane sa zranilo 73 ľudí

JEREVAN - Dvadsaťšesť zranených vrátane šiestich policajtov zostáva aj dnes hospitalizovaných po piatkových zrážkach medzi poriadkovou políciou a stúpencami arménskej opozície v Jerevane. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa nich utrpelo v zrážkach zranenia až 73 ľudí.

 

Ako dnes informovala arménska polícia, počas zrážok došlo k zadržaniu viac ako 160 ľudí, na 26 z nich vydali zatykače, vyplýva zo správy tlačovej agentúry DPA.

 

Arménske orgány demonštráciu stúpencov opozície ešte v piatok večer rozpustili.

Aktivisti venujúci sa ochrane ľudských práv kritizovali tvrdý postup policajných zložiek, ktorý údajne nemal oporu v legislatíve.

 

Medzi zranenými je podľa agentúry Interfax i 15 novinárov, časť ktorých zbili a zvyšok ktorých zranili oslepujúce granáty.

 

Cieľom rádovo stoviek demonštrantov bolo vyjadriť solidaritu s ozbrojencami, ktorí od 17. júla okupujú jeden z miestnych policajných okrskov a zverejnili už viacero požiadaviek politického charakteru.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies