Vyšetrovatelia kauzy Dobytkár odmietajú, že by manipulovali s výpoveďami kľúčového svedka

NETKY.SK • 20 September 2021, 13:53 • 2 min
Vyšetrovatelia kauzy Dobytkár odmietajú, že by manipulovali s výpoveďami kľúčového svedka

BRATISLAVA - Kajúcnik v kauze Dobytkár, Marek Kodada, ktorý ako jediný svedčí proti bývalému šéfovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Jurajovi Kožuchovi, mal manipulovať svoje výpovede počas vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia pracovnej skupiny Dobytkár odmietajú tvrdenia advokáta Romana Balca, ktorý v kauze zastupuje bývalého generálneho riaditeľa PPA Juraja Kožucha, o akejkoľvek nezákonnej manipulácii so spisom a výpoveďami obvinených. K uvedenej trestnej veci a k uvedeným tvrdeniam sa vyšetrovatelia nebudú ďalej vyjadrovať. Konštatovalo to v pondelok Prezídium Policajného zboru.

Advokát Roman Balco ešte v piatok uviedol, že korunný kajúcnik v kauze Dobytkár Marek Kodada, svedčiaci ako jediný svedok proti jeho klientovi Jurajovi Kožuchovi, počas kľúčovej časti prebiehajúceho vyšetrovania manipuloval svoje výpovede. Nezrovnalosti, chyby a protirečenia svojej výpovede mal kajúcnik voči obvinenému upravovať vždy až po prečítaní jeho výpovede. Podľa advokáta mu tak umožnil konať sám vyšetrovateľ.

„Kajúcnik Marek K., ktorý ako jediný vypovedá proti môjmu klientovi, upravoval nezrovnalosti a chyby vo svojej výpovedi na základe prístupu k spisu a výpovedí môjho klienta. Doslova po každej výpovedi pána Juraja K. si ju prišiel do spisu prečítať a následne tú svoju upravil tak, aby opravil nezrovnalosti, ktoré môj klient namietal. Umožnil mu to vyšetrovateľ tým, že štatút svedka Marekovi K. prisúdil až po poslednej výpovedi môjho klienta. Tým vyšetrovateľ zabezpečil, aby si mohol kajúcnik spis prakticky nosiť domov a pripravovať si úpravy výpovede. Disponujeme o tom dôkazmi a považujeme to za šokujúce manipulovanie vyšetrovania v prospech kajúcnika,“ povedal Roman Balco.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies