Účasť v českom národnom tíme pre MS 2021 predbežne potvrdilo 20 hráčov z NHL

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 19:10 • 2 min
Účasť v českom národnom tíme pre MS 2021 predbežne potvrdilo 20 hráčov z NHL

Až dve tretiny kádra českej hokejovej reprezentácie na tohtoročných majstrovstvách sveta v Lotyšsku by mohli tvoriť hráči zo zámorskej NHL. Generálny manažér národného tímu ČR Petr Nedvěd telefonicky kontaktoval hokejistov hrajúcich v slávnej kanadsko-americkej profilige a súhlas mu predbežne vyslovila až dvadsiatka z nich.

slovakia

left justify in out

Bez Pastrňáka 

Zatiaľ jediný vopred ospravedlnený je útočník Bostonu David Pastrňák. Jeden z dvojice najlepších kanonierov NHL uplynulej sezóny má predbežne na 9. júna stanovený dátum narodenia prvého dieťaťa. Tohtoročný šampionát v lotyšskej Rige sa uskutoční v posunutom termíne 21. mája - 6. júna.

 


"Boston sa naviac asi dostane do play-off, takže Pastrňák je zrejme 'mission impossible'. Napriek tomu mi David v telefóne povedal, že nikdy nevieme, čo sa môže stať a že možno predsa príde. Bol by to však asi zázrak," uviedol Petr Nedvěd.

 

Takmer istí hráči pre MS 
Česi sa spoliehajú na príchod brankára Davida Ritticha z Calgary, obrancu Filipa Hroneka z Detroitu, ale najmä na kvalitných útočníkov Michaela Frolíka z Montrealu, Tomáša Hertla zo San Jose, Radka Faksu z Dallasu, Dominika Kubalíka z Chicaga, Pavla Zachu z New Jersey, Filipa Chytila z New Yorku Rangers či Jakuba Voráčka z Philadelphie.

 

img

 

Viaceré z týchto tímov sú však na hrane postupu do play-off, takže uvoľnenie ich hráčov zatiaľ vôbec nie je isté. A blížiaci sa záver prestupového obdobia (12. 4. o 21.00 h SELČ) by mohol tiež Čechom zhatiť ich plány.

 

Rittich je otázny 
"Máme informácie, že napríklad David Rittich z Calgary by mohol byť vymenený. Ak prestúpi do tímu, ktorý postúpi do play-off, neposilní nás, hoci má záujem," vysvetlil Nedvěd.

 

"Mužstiev, ktoré sú na hrane postupu do play-off, je pomerne dosť. Napríklad San Jose, kde máme Hertla a Šimka. To isté platí aj o NY Rangers, Philadelphii aj Bostone. Ten je však veľmi silný, takže s hráčmi Bruins veľmi nerátame," doplnil český manažér.

 

img


Česi sa na MS 2021 predstavia v A-skupine, kde budú jedným z ich súperov aj Slováci. Súboj Česko - Slovensko bude v Olympijskom športovom centre v Rige na programe na záver skupinových bojov 1. júna 2021.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona