Koaliční poslanci veria, že vláda vydrží celé funkčné obdobie

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 21:04 • 2 min
Koaliční poslanci veria, že vláda vydrží celé funkčné obdobie

BRATISLAVA - Koaliční poslanci Národnej rady Slovenskej republiky veria, že vláda vydrží celé funkčné obdobie.

slovakia

left justify in out

Koaliční poslanci pozorujú v pracovných vzťahoch zmenu k lepšiemu a pád vlády nepredpokladajú. Podľa prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza si 38,3 percenta opýtaných myslí, že vláda padne do niekoľkých mesiacov, 26 percent jej dáva rok, maximálne dva. Prieskum sa uskutočnil od 31. marca do 7. apríla na vzorke 1 001 respondentov.

 

img


„Vzhľadom na pandemickú situáciu za posledný rok, vzhľadom na rôzne obmedzenia, vzhľadom na hádky, ktoré v koalícií boli, najmä medzi SaS a OĽaNO, sa ani voličom nečudujem,“ reagoval Peter Pčolinský. Richard Vašečka povedal, že konflikty sú súčasťou politiky a objavujú sa počas obdobia všetkých vlád. „Môžeme si napríklad spomenúť na rozpad vládnej strany Sieť, výmenu na poste premiéra za Smer či vypovedanie koaličnej dohody zo strany SNS,“ povedal Vašečka pre Webnoviny.

 

Súvisiaci článok: Takmer 40 percent opýtaných si myslí, že Hegerova vláda vydrží len pár mesiacov


Podľa Petra Osuského k nespokojným voličom patria skôr tí, ktorým vyhovovala predchádzajúca vláda. Ďalšia časť skeptických respondentov patrí podľa poslanca SaS k odporcom očkovania či fanúšikom konšpiračných teórií. „Potom je tu časť prelietavých voličov, ktorí hľadajú každé voľby nového spasiteľa a keď náhodou ich spasiteľ nespasí, tak ho opustia s hnevom a stavajú sa do kategórie odmietačov,“ povedal Osuský s tým, že je každého právo si myslieť čokoľvek.

 

img

Koaliční poslanci však priznali, že počas uplynulého roka mali sami pochybnosti o tom, že vláda v súčasnej zostave zotrvá celé funkčné obdobie. „Každý člen koalície a strana koalície by našla svoje momenty,“ povedal Osuský. Pčolinský mal podľa jeho slov pochybnosti takmer každý deň v priebehu posledných mesiacov. „Tých hádok bolo toľko a tak často, že ani ja už som neveril, že toto zoskupenie môže vydržať do konca volebného obdobia,“ povedal. Koaliční poslanci sa však zhodujú, že po personálnych zmenách vo vláde nastal aj v koalícii pokoj a veria, že Hegerova vláda vydrží celé volebné obdobie.

 

Mohlo by vás zaujímať: Poslanec Linhart zrejme nevysloví dôveru novej vláde
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies