Peter Pellegrini navrhol prezidentke, aby v prípade nečinnosti vlády iniciovala stretnutia naprieč politickým spektrom

NETKY.SK • 29 September 2021, 15:01 • 2 min
Peter Pellegrini navrhol prezidentke, aby v prípade nečinnosti vlády iniciovala stretnutia naprieč politickým spektrom

BRATISLAVA – Líder strany Hlas-sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini sa na dnešnom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou rozprával o referende či o situácii v silových zložkách štátu.

slovakia

left justify in out

Ako po ich stretnutí uviedol, rozhovor bol kultivovaný a otvorený. Prezidentku Pellegrini zároveň informoval o témach, ktoré trápia slovenských občanov a tiež o tom, akú úlohu by pri ich riešení mohol zohrať Prezidentský palác.

 

 

Doplnil, že čo sa týka zmareného refenda o predčasných voľbách, súhlasí s prezidentkou, že je nevyhnutné zmeniť ústavu tak, ako to navrhol Ústavný súd SR. "Ak chceme, aby sa na Slovensku rešpektovali rozhodnutia súdov. Ak chceme, aby sa niekedy referendum, ktoré požadujú občania tejto krajiny a máme čierne na bielom stanovisko ÚS, tak je našou povinnosťou dať do súladu ústavu s týmto stanoviskom. V budúcnosti sa tak vyvarujeme situácií a pochybností o tom, či majú občania právo žiadať referendum za skrátenie legislatívneho konania a zároveň či poslanci môžu svojím rozhodnutím skrátiť volebné obdobie," skonštatoval Pellegrini. Zároveň apeluje na koaličných poslancov, aby sa podielali na tejto zmene ústavy. 

 

img

„Prezidentke som navrhol, aby zvážila, že pri nečinnosti vlády by iniciovala stretnutia naprieč politickým spektrom v Prezidentskom paláci. Ak to urobí, za stranu Hlas-SD sa na nich veľmi rád zúčastním. Je totiž čas, aby prezidentka prevzala iniciatívu," dodal Pellegrini. Priblížil, že koalícia podľa neho nerieši veľmi závažné témy, ako je zdražovanie energií a potravín, reformu zdravotníctva či možný odliv vodičov kamiónov do zahraničia. 

 

"Keď už sa Národná rada SR odmieta baviť o týchto veciach, keď členovia vlády nechcú hovoriť s opozíciou, tak by pani prezidentka mohla prevziať iniciatívu a zvolať diskusiu za okrúhlym stolom naprieč politickým spektrom do Prezidentského paláca," myslí si. 

 

Pri diskusii o situácii v silových zložkách Pellegrini vyslovil svoje pochybnosti. Zdôraznil, že každý, kto spáchal trestný čin, musí byť trestne stíhaný a dočkať sa spravodlivého trestu, ale len na základe zákonného konania. Teda bez podozrení zo zneužívania právomoci verejných činiteľov či vymýšľania si dôkazov.

 

Čaputová sa okrem lídra Hlasu-SD v Prezidentskom paláci postupne stretla aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO), predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina) a šéfom strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) Robertom Ficom.
 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka požiadala Fica, aby v spoločnosti nešíril nenávisť a rešpektoval deľbu moci!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies