VIDEO Pri Kerčskom prielive horeli lode, zahynuli desiatky ľudí!

NETKY.SK • 22 Január 2019, 07:52 • 2 min
VIDEO Pri Kerčskom prielive horeli lode, zahynuli desiatky ľudí!

MOSKVA - Pondelňajší požiar na dvoch obchodných plavidlách v blízkosti Kerčského prielivu spájajúceho Čierne a Azovské more si vyžiadal pravdepodobne až 20 obetí.

slovakia

left justify in out

Po nájdení desiatich tiel totiž Federálna agentúra námornej a riečnej dopravy (Rosmorrečflot) nepredpokladá, že zvyšných desiatich nezvestných námorníkov ešte nájde živých.

 

img

 

"K 06.00 h (miestneho času) bola operácia preklasifikovaná zo záchrannej na pátraciu, pretože neexistuje nijaká nádej nájsť preživších," povedal hovorca Rosmorrečflotu Alexej Kravčenko.

 

Dvanásť námorníkov z oboch lodí sa podarilo zachrániť živých. Požiar, ktorý zrejme vypukol pri prečerpávaní paliva z jednej lode na druhú, sa stále nepodarilo uhasiť.

 

 

Na jednej z lodí, nesúcej meno Candy, sa nachádzalo 17 námorníkov - deväť občanov Turecka a osem Indov. Pätnásťčlennú posádku druhého plavidla Maestro tvorilo sedem Turkov, sedem občanov Indie a jeden z Líbyjčan. Obe lode sa plavili pod vlajkou Tanzánie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies