Polícia zhabala v Bavorsku majetok ruského oligarchu

NETKY.SK • 5 Október 2023, 18:00 • 2 min
Polícia zhabala v Bavorsku majetok ruského oligarchu

MNÍCHOV - Špeciálna jednotka nemeckej polície vykonala vo štvrtok ráno v Bavorsku razie vo viacerých nehnuteľnostiach nemenovaného ruského oligarchu, ktorému sankcie EÚ zmrazili majetok.

slovakia

left justify in out

Jednou z nehnuteľností bola vila v obci Rottach-Egern pri jazere Tegernsee v bavorských Alpách. Prehľadalo ju približne 30 vyšetrovateľov a skonfiškovali viacero luxusných áut a ďalšie predmety. Polícia prehľadala aj ďalšie nehnuteľnosti v metropolitnej oblasti Mníchova aj v okolí jazera Tegernsee.


Európska únia, Spojené štáty a ďalšie krajiny uvalili na Rusko sankcie po jeho napadnutí Ukrajiny vo februári 2022. Vzťahujú sa na ruské spoločnosti, ale aj jednotlivcov vrátane členov vlády, politikov či oligarchov, ktorí nemôžu cestovať a majú zmrazený majetok v zahraničí.

 

"Z taktických dôvodov súvisiacich s vyšetrovaním nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie," uviedol k raziám razií nemecký colný úrad, ktorý pri nich spolupracoval s políciou a vyšetrovateľmi.

AP pripomína, že nemecká polícia prehľadala ešte v septembri 2022 približne dvadsiatku nehnuteľností spájaných s ruským oligarchom Ališerom Usmanovom, vrátane luxusnej vily pri bavorskom jazere Tegernsee. Usmanov je považovaný za jedného z najbohatších Rusov a blízkeho spolupracovníka ruského prezidenta Vladimira Putina. EÚ na neho uvalila sankcie krátko po spustení ruskej invázie na Ukrajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies