Po brutálnom knokaute okamžite do akcie: Fapšo sa objaví na rovnakom turnaji ako Boráros

NETKY.SK • 16 Apríl 2024, 18:00 • 2 min
Po brutálnom knokaute okamžite do akcie: Fapšo sa objaví na rovnakom turnaji ako Boráros

Slovenský bojovník Sebastián Fapšo na RFA 15 v Bratislave utrpel tvrdý knokaut v 1. kole od Františka Puraša. Ten ho najskôr poslal kolenom k zemi, aby ho vzápätí dokončil kopom na hlavu. Po takomto tvrdom knokaute si bojovníci obvykle dávajú dlhšiu pauzu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

To však nie je prípad Fapša, ktorý prijal ponuku na zápas a bude súčasťou RFA x IAF Warm Up, ktorý prebehne 18. mája v Nových Zámkoch. Vstupenky sú dostupné v sieťach Predpredaj a Ticketportal.

Nebola ruka hore
Fapšo bol v súboji s dovtedy neznámym Františkom Purašom výrazným favoritom. Nenápadný Slovák však šokoval celú postojársku scénu a na rozdiel od šampióna Lutterbacha dokázal Fapša aj ukončiť pred limitom. Zapríčinilo sa o to pekelné koleno, vďaka ktorému už neskôr Fapšo ledva stál na nohách.
 
Nestáva sa často, že by po takomto knokaute bol bojovník schopný ešte prísť na tlačovú konferenciu a zmysluplne odpovedať na otázky. Prípad Fapša po RFA 15 bol ale výnimkou. „Najväčšia chyba bola, že som prepadol bezhlavo do úderu bez ruky hore. Formu som mal dobrú, cítil som sa dobre, v hlave som bol víťaz,“ povedal po tvrdom knokaute od Puraša.
 
Akým spôsobom prehral, zistil až bezprostredne po zápase. „Dostal som knokaut, čo som nečakal. Iba zo záznamu som videl, že to bolo koleno a nemal som hore ruku. To koleno som vôbec nevidel, bol som v postoji a zrazu som bol na zemi. Snažil som sa rýchlo postaviť, ale nohy neposlúchali. Potom som dostal high kick a bolo pá-pá,“ okomentoval duel zo svojho pohľadu.

Späť do akcie po dvoch mesiacoch
Považskobystrický Tank sa zotavil z knokautu podstatne rýchlejšie, než sa čakalo. Jeho tím si je natoľko istý, že neváhali a prijali ponuku zápasiť na akcii RFA x IAF Warm Up v Nových Zámkoch, na ktorom sa ako jedna z najväčších hviezd karty predstaví Gábor Boráros.
 
Fapšovým súperom bude mladý Filip Roubíček, ktorý je víťazom majstrovstiev sveta v čínskom boxe a dvojnásobným majstrom Európy v kickboxe. Súboj mladých pušiek sľubuje atraktívny stret pod pravidlami Real Fight, ktoré zakaždým prinesú zaujímavú postojársku bitku v malých rukaviciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, zdroj fotografií: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies