VIDEO Portishead zverejnili klip ku skladbe SOS

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:34 • 2 min
VIDEO Portishead zverejnili klip ku skladbe SOS

BRATISLAVA - Britská kapela Portishead zverejnila prostredníctvom služby YouTube videoklip ku coververzii skladby SOS, ktorú pôvodne nahrala švédska formácia ABBA.

slovakia

left justify in out

Novinka v čiernobielom prevedení sa zameriava na speváčku formácie Beth Gibbons. Tá sa počas videa mlčiac pozerá dole, v závere sa však otočí na kameru a načiahne ruku. Klip končí citátom zosnulej anglickej političky Joanne "Jo" Cox, ktorú minulý týždeň smrteľne postrelil istý Thomas Mair. Formácia z Bristolu videoklip uviedla pri príležitosti jej nedožitých 42. narodenín.


Pre kapelu je coververzia SOS prvou skladbou ktorú vydali od roku 2009. Novinku je možno počuť aj v sci-fi dráme High Rise (2015), v ktorej si zahrali napríklad Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Luke Evans, Sienna Miller či Elisabeth Moss.


Portishead, ktorí na scéne pôsobia s prestávkami už viac ako 20 rokov, patria k najdôležitejším skupinám trip-hopu a alternatívnej scény. Za debut Dummy (1994) dostali prestížnu Mercury Music Prize a magazín Rolling Stone album zaradil medzi 500 najlepších nahrávok všetkých čias.

 

Skupina na úspešnú štúdiovku nadviazala o tri roky neskôr albumom Portishead (1997), z ktorého vyšli single All Mine, Over a Only You. V roku 1998 kapela nahrala koncert s Newyorským filharmonickým orchestrom. Záznam z vystúpenia vyšiel v tom istom roku na VHS a o štyri roky neskôr na DVD pod názvom Roseland NYC Live.

 

 

Od roku 1999 do roku 2005 sa Portishead vytratili zo scény, na ktorú sa vrátili až v roku 2007 úspešným albumom Third. Už v máji 2008 líder trojčlennej kapely z Bristolu Geoff Barrow načrtol, že Portishead uvažujú nad ďalším albumom, doteraz však s prácou nezačali. Kapela sa v roku 2011 predstavila aj slovenským fanúšikom a fanúšičkám na festivale Pohoda.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies