VIDEO Pobrežná stráž vytiahla vodiča z potápajúceho sa auta

NETKY.SK • 4 Január 2018, 20:34 • 2 min
VIDEO Pobrežná stráž vytiahla vodiča z potápajúceho sa auta

Dramatické chvíle zažil na konci roku prístav St. Andrews v Panam City na severe Floridy v USA. Osemdesiatdeväťročný vodič zišiel autom z móla do mora a zachránila ho iba pohotovosť posádky lode pobrežnej stráže.

slovakia

left justify in out

Dôchodca nezvládol riadenie pre nešpecifikované zdravotné dôvody. Hneď potom, čo zišiel z móla, sa auto začalo potápať, píše server Novinky.cz. Celý incident našťastie včas spozorovala posádka lode, ktorá patrí Pobrežnej stráži. Okamžite vyslala k dôchodcovi uväznenému v aute na pomoc čln s niekoľkými mužmi.

 

Kým sa auto plnilo vodou, záchranári rozbili okienko zadných dverí a v priebehu pár sekúnd cez neho starého muža vytiahli. Previezli ho do nemocnice na vyšetrenie, kotré ukázalo, že bude v poriadku. 

 

Auto nechala pobrežná stráž potopiť a vytiahnu ho neskôr. "Potešila ma rýchla reakcia posádky," uviedol na stránkach Pobrežnej stráže veliaci dôstojník Glenn Bucklin s tým, že bolo šťastím, že sa nehoda odohrala práve vtedy, keď boli nablízku.

 

Pobrežná stráž USA je najmenšia z piatich zložiek Ozbrojených síl USA. Založili ju v roku 1760 a v súčasnosti v nej slúži 42-tisíc námorníkov a k dispozícii má 1600 lodí a 192 lietadiel. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies