Motýle v Európe: Kde sa môžete priblížiť k týmto krásnym tvorom? Spoznajte ich farebný svet

NETKY.SK • 16 December 2023, 19:40 • 2 min
Motýle v Európe: Kde sa môžete priblížiť k týmto krásnym tvorom? Spoznajte ich farebný svet

Ak máte radi motýle a chcete si ich prezrieť zblízka, existuje niekoľko miest v Európe, kde si môžete vychutnať tento zážitok. V tomto článku vám predstavíme sedem z nich.

slovakia

left justify in out

Motýle sú jedným z najobľúbenejších a najkrajších hmyzov na svete. Svojimi farebnými krídlami a elegantným letom fascinujú ľudí už stáročia. 

Ak máte radi motýle a chcete si ich prezrieť zblízka, existuje niekoľko miest v Európe, kde si môžete vychutnať tento zážitok. V tomto článku vám predstavíme sedem z nich.

Schmetterlinghaus - Imperiálny motýli dom vo Viedni

Jedným z najznámejších miest, kde si môžete pozrieť motýle v Európe, je Schmetterlinghaus, alebo Imperiálny motýli dom, v Hofburgu vo Viedni. Tento dom je postavený v štýle secesie a je architektonickým skvostom. V jeho vnútri sa nachádza stovky voľne lietajúcich motýlov v tropickom prostredí. 

Môžete vidieť rôzne druhy motýlov z celého sveta, ako napríklad modré morfo, monarchove, alebo atlasove. Okrem toho sa môžete dozvedieť viac o životnom cykle a chove motýlov v edukačnej zóne.

Tropical Butterfly House and Wildlife Centre v Južnom Yorkshire

Ak sa nachádzate v Spojenom kráľovstve, môžete navštíviť Tropical Butterfly House and Wildlife Centre v Južnom Yorkshire. Toto centrum je domovom pre viac ako 50 druhov motýlov a iných tropických hmyzov, ako sú pavúky, škorpióny, alebo chrobáky. 

Môžete sa prechádzať medzi motýlmi v skleníku, ktorý je napodobnením dažďového pralesa, a obdivovať ich krásu a rozmanitosť. Okrem toho sa môžete zúčastniť na kŕmení a starostlivosti o motýle a iné zvieratá, ako sú lemury, meerkaty, alebo sovy.

Bordano Butterfly House v Taliansku

Ak ste v Taliansku, nezabudnite navštíviť Bordano Butterfly House, ktorý sa nachádza v regióne Friuli Venezia Giulia. Tento dom je najväčším motýli domom v Európe a ponúka vám možnosť vidieť viac ako 4000 motýlov z rôznych kontinentov. 

Môžete sa prechádzať po troch rôznych skleníkoch, ktoré sú zasadené do rôznych biotopov, ako sú Afrika, Ázia, alebo Amerika. Môžete tiež navštíviť múzeum, kde sa môžete dozvedieť viac o histórii a vede o motýloch, a obchod, kde si môžete kúpiť suveníry a darčeky.

Butterfly Arc v Benátkach

Ďalším zaujímavým miestom, kde si môžete pozrieť motýle v Taliansku, je Butterfly Arc, ktorý sa nachádza v Benátkach. Tento dom je súčasťou väčšieho parku, ktorý zahŕňa aj akvárium a botanickú záhradu. 

V motýli dome môžete vidieť viac ako 500 motýlov z rôznych kútov sveta, ako sú Madagaskar, Brazília, alebo Filipíny. Môžete sa tiež zúčastniť na interaktívnych aktivitách, ako je pozorovanie vajíčok, kukiel, alebo kukiel.

Tropical World v Leeds

Ak chcete vidieť motýle v Anglicku, môžete sa vybrať do Tropical World v Leeds. Toto miesto je najväčšou tropickou atrakciou v Spojenom kráľovstve a ponúka vám možnosť vidieť nielen motýle, ale aj iné exotické zvieratá, ako sú opice, papagáje, alebo krokodíly. 

V motýlom dome môžete vidieť viac ako 30 druhov motýlov z rôznych regiónov, ako sú Afrika, Ázia, alebo Južná Amerika. Môžete sa tiež naučiť viac o ich životnom cykle a potrebách.

Williamson Park Butterfly House v Lancaster

Ďalším miestom, kde si môžete pozrieť motýle v Anglicku, je Williamson Park Butterfly House v Lancaster. Tento dom je súčasťou 54 akrového parku, ktorý ponúka aj iné atrakcie, ako sú miniatúrna železnica, zvieracie záhrady, alebo pamätník. 

V motýli dome môžete vidieť viac ako 35 druhov motýlov z rôznych krajín, ako sú Kostarika, Malajzia, alebo Tanzánia. Môžete sa tiež zoznámiť s inými hmyzmi, ako sú škorpióny, pavúky, alebo cvrčky.

ZSL London Zoo Butterfly Paradise v Londýne

Posledným miestom, ktoré vám chceme odporučiť, je ZSL London Zoo Butterfly Paradise v Londýne. Tento dom je súčasťou slávnej londýnskej zoo, ktorá je najstaršou vedeckou zoo na svete. 

V motýli dome môžete vidieť viac ako 200 motýlov z rôznych kontinentov, ako sú Afrika, Ázia, alebo Austrália. Môžete sa tiež dozvedieť viac o ochrane a výskume motýlov, ktoré robí zoo.

Motýle sú nádherné stvorenia, ktoré si zaslúžia našu pozornosť a ochranu. V Európe existuje mnoho miest, kde si môžete vychutnať ich spoločnosť a naučiť sa viac o nich. V tomto článku sme vám predstavili sedem z nich, ale existuje ešte veľa ďalších, ktoré by ste mohli navštíviť. Ak máte radi motýle, neváhajte a vyberte sa na výlet do jedného z týchto motýlích domov. Určite nebudete ľutovať.

Zdroje:

www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g190454-d15263011-Reviews-The_Butterfly_House-Vienna.html

www.hellomagazine.com/homes/20210705116786/best-butterfly-houses-for-garden/

www.butterflyhouse.online

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: www. parkboard.org
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies