Oktagon 30: Devätnásťročná Bledá sa zapísala do histórie, stala sa prvou ženskou šampiónkou organizácie

NETKY.SK • 30 December 2021, 23:53 • 2 min
Oktagon 30: Devätnásťročná Bledá sa zapísala do histórie, stala sa prvou ženskou šampiónkou organizácie

BRNO – Turnaj organizácie Oktagon MMA s poradovým číslom 30 sa zrejme zapíše do histórie. Pôvodne malo ísť o veľkolepú show v pražskej O2 aréne s hlavným ťahákom Vémola vs Krištofič, situácia sa však napokon vyvinula úplne inak.

slovakia

left justify in out

Po zranení Terminátora sa o slovo prihlásil Patrik Kincl, ktorý mal s Pirátom bojovať o titul dočasného šampióna strednej váhy. Zhoršujúca sa pandemická situácia však spôsobila, že sa zápas preložil na február budúceho roka a galavečer našiel azyl v hale Zoner Bobyhall v Brne. Následne zišlo aj z náhradného zápasu večera Čepo vs Peňáz, pozitívny test na koronavírus vyradil z akcie Olgu Rubin a svoju účasť musela zrušiť aj Lucia Szabová. Radek Roušal v organizácii skončil po tom, ako internet zaplavili fotky jeho tetovania s podobizňou Adolfa Hitlera. Organizácia sa preto rozhodla spojiť turnaj so súbojmi projektu Underground so špeciálnymi pravidlami a ponúkla divákom niečo nové.

 

 

V otváracom súboji večera sa tešil Tomáš Cigánik, ktorý zdolal Jakuba Mikovčáka na body. Denis Farkaš ukončil v 1. kole na KO Andreja Šimkuliča, zatiaľ čo Luděk Greguš si poradil s Nikolasom Krivakom na body. Tzv. early prelims kartu uzavrelo víťazstvo Adriana Tadlánka nad Andreasom Čehovským taktiež na body. V rámci prelims sme videli aj triumf Mateho Sanikidzeho v súboji s Aleksandrom Kolontayom.

 

 

Michal Plesník, ktorý triumfoval aj na podujatí Fight Night Challenge, sa predstavil v meraní sil s Vitom Špicom, ktorý bol na kartu pridaný v hodine dvanástej. Reprezentant Spartakus Fight Gymu pokoril Slovinca už v 1. kole na TKO po devastačnom údere na spodok. Domáci bojovník Daniel Škvor dominoval v súboji s Jonathanom Azevedom a po spŕške niekoľkých úderov a lakťov v závere 1. kola nedovolili rozhodcovia Brazílčanovi pokračovať. Škvor si tak na konto pripísal ďalšie víťazstvo. Poliak Mateusz Strzelczyk tentokrát zabral naplno, v 1. kole po aplikovaní ankle locku porazil na submisiu Emmanuela Dawu a zvíťazil po troch prehrách v rade.

 

img

 

Podľa mnohých najväčší talent na českej MMA scéne Jakub Tichota predviedol vynikajúci výkon v dueli s Dawidom Karetom a zvíťazil na body. Sebavedomý mladík sa po zápase vyjadril, že chce poslať do dôchodku Ivana Buchingera. Ešte predtým však označil Romana Paulusa za „kuchára z Lidlu“ a prezradil, že s ním chce bojovať.

 

img

 

Zápas Roberta Pukača Matúšom Juráčkom bol mimoriadne vyrovnaný a do posledných sekúnd nebolo jasné, komu prisúdia bodoví rozhodcovia víťazstvo. Napokon sa priklonili na stranu českého bojovníka. „Diamantový čávo“ sa po zápase nechal počuť, že ich rozhodnutiu nerozumie a čakal iný výsledok. Tadej Dajčman pohotovo nasadil v 1. kole súboja s Danielom Dittrichom rear naked choke a zvíťazil na submisiu. Český zlatý chlapec Peňáz sa síce vo vystúpení proti Cheickovi Konemu ocitol v problémoch, napokon však v 3. kole dokázal exotického súpera knokautovať a vylepšiť tak svoju bilanciu na 5-0.

 

 

Hlavným ťahákom bol súboj o ženský titul v mušej váhe medzi Terezou Bledou a Mabelly Limou z Brazílie. Kvôli jej problému s váhou však mohla opasok v prípade víťazstva získať len česká bojovníčka. Bledá napokon využila lepšie psychické rozpoloženie a predviedla rýchly proces, keď súperku už po necelých dvoch minútach súboja zasypala lakťami a rozhodcovia museli zápas ukončiť. Devätnásťročná fighterka sa tak stala prvou ženskou šampiónkou Oktagonu v histórii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies