Česko uvažuje nad zmenou! Reštaurácie možno budú môcť navštevovať aj nezaočkovaní ľudia

NETKY.SK • 29 Január 2022, 17:13 • 2 min
Česko uvažuje nad zmenou! Reštaurácie možno budú môcť navštevovať aj nezaočkovaní ľudia

BRATISLAVA - Reštaurácie v Česku by sa mohli otvoriť aj pre nezaočkovaných. V sobotu to naznačil český minister zdravotníctva Vlastimil Válek (TOP 09). Uvoľnenie reštrikcií, aj keď nie veľmi skoro, pripustil aj epidemiológ Rastislav Maďar.

slovakia

left justify in out

Vláda by sa na budúci týždeň v stredu mala zaoberať možnosťou, že do reštaurácií by opäť mohli chodiť aj nevakcinovaní ľudia, cituje portál vyjadrenie ministra pre web Novinky.cz. „Viem presne, ako bude všetko prebiehať do konca februára a čo bude v marci, prvé informácie o ďalších krokoch sa dozviete v stredu po zasadaní vlády," napísal minister zdravotníctva v SMS pre Novinky.

 

img

 

„Vo februári to bude aktuálna téma, teraz však nie je úplne vhodný čas hovoriť o uvoľňovaní pri rekordných číslach nakazených. Plán uvoľňovania sa samozrejme pripravuje. Viac konkrétny zatiaľ nemôžem byť," povedal pre TN.cz epidemiológ Rastislav Maďar. Aktuálne v Česku do reštaurácií, barov a kaviarní nemôžu chodiť ľudia bez certifikátu o zaočkovaní alebo dokladu o prekonaní nákazy. Len vo výnimočných prípadoch stačí PCR test.


Prečítajte si: Koronavírus a ďalšia vážna hrozba? Vedci z Wu-chanu objavili doposiaľ nebezpečnejší variant!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies