Minister dopravy hľadá možnosti ako spustiť lyžiarsku sezónu na Slovensku, verdikt budeme poznať už čoskoro

NETKY.SK • 23 November 2020, 19:15 • 2 min
Minister dopravy hľadá možnosti ako spustiť lyžiarsku sezónu na Slovensku, verdikt budeme poznať už čoskoro

BRATISLAVA - Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal upokojuje nadšencov zimných športov, má vypracovaný plán na odštartovanie sezóny, musia ho však ešte schváliť epidemiológovia.

slovakia

left justify in out

Uviedol to šéf rezortu dopravy počas pondelkového zasadnutia Ústredného krízového štábu. Dodal, že rezort vypracoval plán, ktorý by umožnil prevádzkovateľom lyžiarských stredísk otvoriť zimnú sezónu. Zámer však musia schváliť epidemiológovia. Konečný verdikt by verejnosť mohla poznať už v priebehu jedného, maximálne dvoch týždňov. 

"Diskutovali sme s odborníkmi, no čaká nás ešte pandemická komisia a krízový štáb," povedal Doležal. Pripustil však, že by mohlo ísť o model regionálneho semafóru platný pre cestovný ruch.

 

img

 

No dôležité podľa ministra je, že ho má rezort pripravený. "Budem ho komunikovať až vtedy, keď ho krízový štáb, resp. pandemická komisia odobrí," uviedol Doležal s tým, že cieľom rezortu určite nie je, aby Slováci odchádzali za lyžovačkami do zahraničia, ale ostali doma a podporili tuzemský cestovný ruch. Myslí si, že na základe jasných pravidiel, by sa sezóna mohla spustiť. 

 

img

V súčasnosti už začína mrznúť a viaceré strediská nevedia, či môžu otvoriť sezónu. Cieľom je aj zabrániť odlevu Slovákov mimo naše územie. "Verím, že navrhneme také riešenie, že otvorenie zimnej sezóny na Slovensku bude vždy lepšou alternatívou, hoci za sprísnených podmienok, než keby sme podporili zvýšenú mobilitu tým, že budú lyžiari cestovať do Talianska či do Rakúska," skonštatoval Doležal. Zároveň dodal, že jedno z mnohých riešení semaforu je aj testovanie antigénovými testami priamo na svahoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona