Ministerstvo dopravy pripravuje návrh na štátnu karanténu v hoteloch

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 13:22 • 2 min
Ministerstvo dopravy pripravuje návrh na štátnu karanténu v hoteloch

SLOVENSKO - Ministerstvo dopravy spolu s rezortmi zdravotníctva, vnútra a zahraničných vecí pripravuje návrh na fungovanie povinnej štátnej karantény.

slovakia

left justify in out

Aktuálne pripravujú legislatívne a technické podmienky pre strávenie povinnej karantény v hotelových a ubytovacích zariadeniach. Návrh bude ešte predmetom rokovania a jeho schválenie bude posudzovať pandemická komisia a vláda.

 

img

 

Táto možnosť je inšpirovaná zahraničím a ministerstvo ju považuje za rýchlo zrealizovateľnú.


„Keďže stále nefunguje elektronická aplikácia na prihlásenie sa do povinnej karantény, diskutujeme s našimi hoteliermi aj s ostatnými dotknutými rezortmi o zriadení povinnej karantény v ich zariadeniach. Myslíme si, že v hoteloch budeme vedieť vytvoriť prijateľnejšie podmienky, ako to bolo pri povinnej karanténe v prvej vlne. Zároveň tým pomôžeme aj hotelom, ktoré musia byť od Vianoc zatvorené,” vysvetlila štátna tajomníčka ministerstva dopravy Katarína Bruncková s tým, že všetky podmienky, ako aj detaily povinnej karantény budú ešte predmetom rokovaní s epidemiológmi a vlády.

 

img

Karanténa by slúžila obdobným spôsobom ako napríklad vo Veľkej Británii, kde si občania po návrate zaplatia dvojtýždňový pobyt v hotelovom zariadení. Ide o efektívny spôsob ako zabrániť prípadnému zavlečeniu mutácií koronavírusu zo zahraničia.

 

img

 

Predmetom rokovaní je aj to, akým spôsobom bude financovaná povinná karanténa.

„Nám by v tejto situácii pomohla akákoľvek možnosť ubytovať hostí. Mnohí hotelieri ponúkli svoje zariadenia ešte na jeseň na strávenie dobrovoľnej karantény, a tak vieme, že splniť podmienky karanténneho ubytovania a stravovania dokážeme zabezpečiť v relatívne krátkom čase,” reagoval generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií SR Marek Harbuľák.

 

Prečítajte si tiež: Toto nemá so slobodou nič spoločné. Jana Bittó Cigániková komentuje zákaz dovoleniek v zahraničí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies