VIDEO Pápež po prvýkrát v histórii oddával na palube lietadla. Letušku a stevarda

NETKY.SK • 18 Január 2018, 21:40 • 2 min
VIDEO Pápež po prvýkrát v histórii oddával na palube lietadla. Letušku a stevarda

Pápež František vo štvrtok cestou na sever Chile oddal v lietadle letušku a stevarda, ktorí ho od začiatku týždňa sprevádzajú pri jeho ceste v tejto juhoamerickej zemi. Stalo sa tak po prvýkrát v histórii.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom server chilského denníka El Mercurio. Podľa agentury AP je to prvý pár, ktorý kedy pápež na palube lietadla oddal.

 

Tridsaťdeväťročná Paula Podestová a štyridsaťjedenročný Carlos Ciuffardi, ktorí si svoje áno povedali pred pápežom, pracujú už niekoľko rokov pre leteckú spoločnosť Latam. Jej šéf  Ignacio Cueta im šiel za svedka spolu s Mauriciom Ruedom, ktorý je organizátorom papežových apoštolských ciest, píše server Novinky.cz.

 

Podestová a Ciuffardi povedali novinárom na palube lietadla, že občiansku svadbu mali už v roku 2010 a plánovali vtedy aj cirkevnú. Mali vraj už všetko pripravené, ale zasiahla príroda.

 

"Popadali kostoly, všetko sa zrútilo. A tak sme to začali odkladať, pracovali sm a potom prišli dcéry," povedal Ciuffardi denníku El Mercurio o zemetrasení z februára 2010, ktoré si vyžiadalo 525 obetí. 

 

Ženích tiež vysvetlil, že svadba je historická nielen v jeho živote. Pápež František mu vraj povedal, že žiadna hlava katolíckej cirkvi nikdy neoddávala pár na palube lietadla. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies