Lavrov sa obul do politiky USA voči Rusku, nazval ju hlúpou a neefektívnou

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 20:09 • 2 min
Lavrov sa obul do politiky USA voči Rusku, nazval ju hlúpou a neefektívnou

MOSKVA - V prípade, že Washington zavedie proti Moskve nové sankcie, Lavrov pohrozil odvetnými opatreniami. Všetky pokusy tlačiť na Rusko sú podľa neho odsúdené na neúspech.

slovakia

left justify in out

Neverí USA 

Ako zdôraznil, doterajšie kolá sankcií Washingtonu nezabezpečili dosiahnutie jeho cieľov. "Takéto kroky nás naučili jednu vec: musíme sa spoliehať na seba, pretože USA a ich spojenci nie sú dôveryhodní partneri," uviedol Lavrov počas návštevy Kazachstanu. Ako dodal, na akékoľvek "nepriateľské kroky" bude Moskva reagovať.

 

Biden na rovinu o Putinovi 

Minulý mesiac Rusko stiahlo svojho veľvyslanca z Washingtonu. Rozhodnutiu predchádzal televízny rozhovor, v ktorom dostal americký prezident Joe Biden otázku, či si myslí, že je ruská hlava štátu zabijak, na čo odpovedal "I do" (áno myslím).
 

 

Obvinenia USA 
Bidenova administratíva varovala Rusko, že čoskoro bude čeliť sankciám pre pokus ovplyvniť vlaňajšie prezidentské voľby v USA v snahe pomôcť znovuzvoleniu Donalda Trumpa. Washington tiež obviňuje Rusko z rozsiahlych kybernetických útokov na federálne úrady.

 

img


Vzťahy Ruska s USA a Európskou úniou sa dostali na najhoršiu úroveň od skončenia studenej vojny!!! po tom, čo Rusko v roku 2014 anektovalo ukrajinský polostrov Krym. K najnovšiemu zhoršeniu prispelo uväznenie ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies