Spartak spochybňuje rekordnú návštevu na Tehelnom poli, krivdu pociťuje aj Yilmaz

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 14:32 • 2 min
Spartak spochybňuje rekordnú návštevu na Tehelnom poli, krivdu pociťuje aj Yilmaz

BRATISLAVA - Futbalisti FC Spartak Trnava sa snažili a bojovali, no ani to nestačilo na body proti ŠK Slovan Bratislava v šlágri 21. kola Fortuna ligy. Úradujúci šampión na Tehelnom poli podľahol 0:2. Oba góly domácich strelil slovinský kanonier Andraž Šporar.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na otvorení nového štadióna "belasých" bolo 22 500 priaznivcov. Jednalo sa v drvivej väčšine o fanúšikov Slovana, keďže podporovatelia Spartaka zápas bojkotovali. Pocity futbalistov hostí zrejme najlepšie vystihol transparent s nápisom "vitajte v pekle", ktorý domáci "ultras" rozprestreli spolu so svetlicami v priebehu druhého polčasu. 

 

"Organizátori, médiá, všetci píšu o rekorde návštevnosti v slovenskej lige zo včerajšieho zápasu Slovan - Spartak (22 500) divákov. Skutočne nám nie je známe, z akého zdroja čerpali, keďže rekord drží z 8. apríla 1995 zo zápasu Spartak - Slovan (24 850) práve Trnava. Je pravdou, že najprv chybne hlásateľ oznámil 20 850 divákov, ale v závere zápasu svoju chybu opravil na 24 850," uvádza sa na facebookovej stránke trnavského klubu.


"Škoda, že sme nemali našich fanúšikov za chrbtom. Keď počujete "Trnava, Trnava," tak vás to motivuje. Teraz sme hrali jedenásti proti 23 000 ľuďom. Bolo to náročné," priznal ofenzívny univerzál FC Spartak Kubilay Yilmaz. Prehra proti večnému rivalovi ho mrzí. Podobné duely majú preňho špeciálny význam. "Neprevládajú vo mne pozitívne pocity. Prehrali sme v derby. Pre mňa to je najdôležitejší zápas a je jedno, v akom postavení sú mužstvá, či hrajú o titul alebo v spodnej časti tabuľky. Derby je derby. Škoda, že sme prehrali, mohli sme uhrať aspoň bod," smútil.

 

Reportáž: Vypredané Tehelné pole gólovo pokrstil Šporar! Slovan v derby zápase zdolal Trnavu

Súperi išli po prvom polčase do kabín za bezgólového stavu. Šporar udrel v 50. a 86. min. "V prvom polčase sme hrali dobre, súperovi sme nič nedovolili. V druhom polčase sme párkrát stratili loptu a dostali sme z toho góly," povedal 22-ročný turecký rodák s rakúskym pasom. V 69. min Grendel vysunul práve Yilmaza a ten sa rútil sám na brankára Slovana Dominika Greifa, šancu však prekazili rozhodcovia, ktorí posúdili, že hráč Spartaka Trnava stál mimo hry. "Viem, že som nebol v ofsajde. Išiel by som sám na bránku a mohol som dať gól. Rozhodca asi zle videl, a preto zdvihol zastávku, ale tak by to nemalo byť," povedal Yilmaz.

K derby zápasom patrí aj vášeň a k vzbĺknutiu emócii prišlo na Tehelnom poli v 59. min, keď sa do roztržky dostali dôrazný stredný obranca hostí Myenty Abena a Šporar, postupne sa k nim pridalo viacero hráčov oboch tímov. "Poriadok" pribehol robiť aj brankár Spartaka Dobrivoj Rusov. "Abena čisto zobral loptu Šporarovi a súper ho zozadu kopol. Tak som to videl ja. Podľa mňa je normálne, ako reagoval Abena," myslí si Yilmaz.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies