Vzniklo Investigatívne centrum Jána Kuciaka

NETKY.SK • 8 Január 2019, 13:40 • 2 min
Vzniklo Investigatívne centrum Jána Kuciaka

BRATISLAVA - Stať sa platformou pre spoluprácu slovenských investigatívnych novinárov s kolegami v zahraničí, a to pri rešpektovaní konkurenčnej povahy novinárskeho povolania je prvoradým cieľom Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK), ktoré vzniklo koncom minulého roka. Občianske združenie založila skupina slovenských novinárov z rôznych médií, financované bude z darov a grantov prostredníctvom transparentného účtu. Reklamu a spoplatnenie obsahu na svojom webe združenie odmieta.

slovakia

left justify in out

Nad rozbiehaním ICJK bude mať supervíziu Pavla Holcová z Českého centra pre investigatívnu žurnalistiku, ktorá spolupracovala s Jánom Kuciakom aj na jeho poslednej, nedokončenej téme. Členom Dozornej rady ICJK bude aj Jánov brat Jozef.

 

"Janove meno sme sa rozhodli používať po dohode s rodinou. Vždy o takéto centrum stál," ozrejmil Soltész na tlačovej konferencii. 

 

 

img

predsedom správnej rady a editor projektu Arpád Soltész 

Zdroj: TASR

 

Ďalšími členmi rady sú už spomínaná Holcová a riaditeľka nadácie Zastavme korupcie Zuzana Petková. Ako redaktorka pôsobí v ICJK Katarína Jánošíková, ktorá predtým pôsobila v spravodajstve RTVS a v súčasnosti sa podieľa na výrobe investigatívnej relácie Cez čiaru.

V novembri podpísalo ICJK zmluvu s Organized Crime And Corruption Reporting Project, ktorá združuje a zastrešuje žurnalistické projekty zamerané na odhaľovanie korupcie a medzinárodného organizovaného zločinu vo viac ako troch desiatkach krajín na štyroch kontinentoch.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

ICJK bude pracovať aj na vlastných témach, pričom výsledky práce bude zverejňovať na stránke www.icjk.sk. Budú k dispozícii zadarmo a budú voľne šíriteľné. ICJK je zároveň pripravené spolupracovať s každou redakciou alebo novinárom, ktorí dodržujú etické a profesionálne štandardy novinárskeho povolania.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies