VIDEO Ortopéda zasiahol blesk, stal sa z neho hudobný skladateľ!

NETKY.SK • 30 September 2014, 13:22 • 2 min
VIDEO Ortopéda zasiahol blesk, stal sa z neho hudobný skladateľ!

NEW YORK – V 90. rokoch zasiahol Tonyho Cicoriu blesk a odvtedy mal v hlave melódiu, ktorú odtiaľ nevedel dostať.

slovakia

left justify in out

Na tej melódii sa stal závislý a chcel sa s ňou podeliť so svetom, tak sa pán Cicoria začal učiť hrať na klavíry. Trvalo mu to dlhých 12 rokov.

 

Na svojom vystúpení vo Viedni povedal o svojej hudbe, že mu bola „daná z druhej strany“ a absolútne si nenárokuje zásluhy za zloženie jeho Bleskovej sonáty.

 

Tonyho Cicoriu, ktorý žije v New Yorku, zasiahol v roku 1994 blesk, v tom čase mal 42 rokov. V tom čase bol už uznávaným ortopédom.

 

Celý incident sa stal, keď telefonoval v búdke. „Rozprával som sa s mojou matkou. Trochu pršalo a v diaľke bolo počuť hrmenie. Pamätám si ako zrazu blesk vyšľahol z telefónu a trafil ma do tváre. Ďalšiu vec, čo si pamätám je, ako letím dozadu,“ povedal pre denník The New Yorker.

 

Prežil vďaka žene, ktorá čakala na telefónnu búdku. Poskytla mu prvú pomoc a zachránila mu život.

Blesk mu nespôsobil žiadne trvalé následky, okrem vášne pre skladanie a počúvanie klavírnej hudby. Ako skladateľ debutoval v roku 2007.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies