VIDEO Nový tréner Slovana chce mať pri výbere hráčov voľnú ruku, Široký ml. okamžite kontroval: Posledné slovo bude mať ten, kto vlastní peňaženku!

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 13:01 • 2 min
VIDEO Nový tréner Slovana chce mať pri výbere hráčov voľnú ruku, Široký ml. okamžite kontroval: Posledné slovo bude mať ten, kto vlastní peňaženku!

BRATISLAVA - Novým šéftrénerom hokejistov Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) sa stal Vladimír Országh. V stredu o tom na tlačovej konferencii v Bratislave informoval výkonný viceprezident klubu Juraj Široký ml. Ten okrem nového trénera predstavil aj prvé posily na novú sezónu. Sú nimi brankári Marek Čiliak a Jakub Štěpánek, útočník Patrik Lamper a obranca Mário Grman.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Országh vo funkcii nahradí Bielorusa Eduarda Zankoveca, ktorý v priebehu uplynulej sezóny vymenil Čecha Miloša Říhu. So Zankovcom bol Slovan dohodnutý aj na pôsobení v ďalšej sezóne, ale jeho podpis na zmluve chýbal. Predĺženie spolupráce inicioval generálny manažér klubu Patrik Ziman, ten však v pondelok skončil vo funkcii. Voľba tak padla na Országha. "Som rád, že môžeme Vlada Országha privítať v Slovane," uviedol Široký ml. Kto ho nastúpi na Zimanov post Široký ml, ešte neprezradil: "Hľadáme ho."

 

Problém Slovana je vo vedení

Országh sa do Slovana vracia po troch rokoch. V sezóne 2014/2015 pôsobil v Bratislave ako asistent trénera pri Rostislavovi Čadovi a neskôr Petrim Matikainenovi. Rodák z Topoľčian si myslí, že celkové smerovanie a fungovanie klubu je aktuálne zlé. "Tak ako to celé funguje, to nie je dobré. Ryba však smrdí od hlavy. Prečo sem hráči nechcú chodiť? Treba im vytvoriť férové podmienky a jednať s nimi fér. Problém nie je v kabíne, ale hore! Prvý to naznačil Michal Vondrka, keď otvorene prehovoril o pomeroch v Slovane. Odvtedy sa nič nezmenilo. Jedni, čo majú niečo našetrené, prehovoria, iní držia jazyk za zubami, lebo si to nechcú rozhádzať," uviedol na margo meškajúcich výplat. Slovan podľa člena predstavenstva klubu Juraja Širokého mladšieho dlží hráčom tri mzdy za sezónu 2017/2018.

 

Výber hráčov chce mať Országh pod kontrolou

Nový kouč belasých chce mať posledné slovo aj pri výbere hráčov do tímu. "Tento model sa osvedčil v Banskej Bystrici a fungovalo to," uviedol Országh.  Vzápätí však viceprezident Slovana Juraj Široký ml. vyhlásil, že rozhodujúce slovo bude mať vždy ten "kto drží peňaženku".

 

Fanúšikovia vyhlásili bojkot

Priaznivci jediného slovenského zástupcu v KHL nie sú spokojní s novovzniknutou situáciou a vyhlásili "totálny bojkot". Miláčik bratislavských tribún Višňovský je na ich strane. "Nepáči sa im veľa vecí. Majú právo vyjadriť svoj názor. Som zvedavý, či to klub nejakým spôsobom bude riešiť, alebo či si stále budú húsť svoju pesničku. Fanklub Verní Slovanu je srdcom fanúšikov,burcujú atmosféru v dobrom či zlom. Je to veľká sila a hokej sa hrá predsa pre fanúšikov. Treba s nimi jednať a vypočuť si ich, čo ich trápi. Aby boli aj oni spokojní," zhodnotil 41-ročný držiteľ kompletnej medailovej zbierky z MS.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies