Rozsudok nad expolicajtom v prípade úmrtia Georgea Floyda vynesú až 25. júna

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 11:21 • 2 min
Rozsudok nad expolicajtom v prípade úmrtia Georgea Floyda vynesú až 25. júna

MINNEAPOLIS - Vynesenie rozsudku nad bývalým minneapoliským policajtom Derekom Chauvinom v spojitosti so smrťou Afroameričana Georgea Floyda presunuli na 25. júna.

slovakia

left justify in out

Pojednávanie sa malo pôvodne konať 16. júna. Hovorca súdu v Minneapolise Spenser Bickett vysvetlil, že ho presunuli pre konflikt v rozvrhu. Štyridsaťpäťročného Chauvina uznali vinným 20. apríla vo všetkých troch bodoch obžaloby, čiže z neúmyselnej vraždy druhého stupňa, vraždy tretieho stupňa a zabitia druhého stupňa. Podľa zákonov v Minnesote mu však vymerajú trest za najvážnejšie obvinenie, teda za vraždu druhého stupňa, za ktorú je maximálny trest odňatia slobody na 40 rokov. Podľa odborníkov však taký vysoký trest nedostane. Z praktických dôvodov by podľa nich mohol čeliť 30 rokom väzenia a mohol by dokonca dostať aj menej.

 

Súvisiaci článok: Porota uznala expolicajta Dereka Chauvina vinným z vraždy Georgea Floyda


Štyridsaťšesťročný Floyd zomrel 25. mája 2020 v Minneapolise po tom, ako mu biely policajt Chauvin zhruba deväť minút kľačal na krku, zatiaľ čo on lapal po dychu. Muža zatkli pre údajné použitie falošnej dvadsaťdolárovej bankovky. Zábery zo zatýkania vyvolali globálne protesty proti rasizmu.
 

Mohlo by vás zaujímať: Policajný šéf vypovedal, že Chauvin pri zatýkaní Floyda porušil pravidlá



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies