VIDEO Nemeckým mestom otriasol výbuch: Bytový dom sa zrútil, v troskách pátrajú po ľuďoch

NETKY.SK • 24 Jún 2018, 12:14 • 2 min
VIDEO Nemeckým mestom otriasol výbuch: Bytový dom sa zrútil, v troskách pátrajú po ľuďoch

WUPPERTAL - Najmenej päť ľudí utrpelo podľa aktualizovanej bilancie polície zranenia pri výbuchu, ktorý v noci na nedeľu zdevastoval bytový dom v meste Wuppertal na západe Nemecka.

slovakia

left justify in out

Podľa hasičov došlo na prvom poschodí pravdepodobne k explózii plynu a následný požiar sa rozšíril na celý objekt. Ten sa ráno takmer úplne zrútil, informovali miestne médiá.

 

 

Prvé správy z noci hovorili o 24 zranených. Polícia však ráno upravila túto bilanciu výrazne smerom nadol, aj keď podľa informácií novín Wuppertaler Rundschau so zraneniami skončilo najmenej desať ľudí, z nich viacerých vo veľmi vážnom stave previezli do nemocníc.

 

Polícia tiež uviedla, že v troskách pokračuje pátranie po ľuďoch, ktorí by sa tam mohli stále nachádzať. Z domu, ktorý mal tri podlažia a podkrovie, ešte ráno stúpali kúdoly dymu, napísala agentúra DPA.

 

 

 

Obyvatelia uviedli, že v sobotu pred polnocou počuli pred vypuknutím požiaru silnú detonáciu, po

ktorej utekali von aj ľudia zo susedných domov. Na mieste zasahovalo počas noci množstvo členov pohotovostných zložiek, ktorých privolali aj z okolitých miest. Viacerých obyvateľov domu museli zachraňovať hasičskými rebríkmi.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies