Dnes pokračuje proces s Lehelom Horváthom, nevylučuje sa vynesenie rozsudku

NETKY.SK • 23 November 2021, 11:43 • 2 min
Dnes pokračuje proces s Lehelom Horváthom, nevylučuje sa vynesenie rozsudku

BRATISLAVA - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie s Lehelom Horváthom, označovaným za hrobára zločineckej skupiny dunajskostredského gangu sátorovcov.

slovakia

left justify in out

Obžalovaného eskortovali príslušníci zásahovej jednotky Zboru väzenskej a justičnej stráže. Naposledy senát ŠTS odročil pojednávanie 10. novembra, keď ukončil dokazovanie vo veci a začali sa záverečné reči. Nevylučuje sa, že v utorok súd vynesie verdikt.

 

img

 

Lehel Horváth je okrem piatich vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými bol aj bos skupiny Ľudovít Sátor, k vražde ktorého sa Lehel Hirváth priznal.

 

Proces sa začal vo februári tohto roku. Lehel Horváth je stále väzobne stíhaný. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na neho obžalobu v septembri 2020.

 

Medzi ostatnými obeťami sú biele kone, ale aj jeden z ďalších bosov gangu Andrej Reisz. Ten bol označovaný za účtovníka skupiny. "Hrobár" ho mal zavraždiť už v roku 2006 po dohode s ďalšími členmi skupiny sátorovcov. Prvej vraždy Čabu Kariku sa podľa obžaloby mal dopustiť už v roku 2003. Svoje obete obžalovaný zastrelil, pomlel v mlynčeku na mäso. Zakopával ich v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede.

 

img

 

Na začiatku júna Krajský súd v Trnave zamietol odvolanie prokurátora voči minuloročnému oslobodzujúcemu rozsudku Okresného súdu v Trnave nad Lehelom Horváthom. Išlo o kauzu, keď mal Lehel Horváth so svojím synom Tiborom v roku 2018 hodiť svoju manželku do klietky k levici.

 

Možno vás zaujme: Bývalý člen sátorovcov pôjde opäť pred súd

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies