Richard Sulík nechce rušiť úrady práce! Chce však, aby prestali hľadať prácu pre nezamestnaných

NETKY.SK • 9 Október 2021, 09:12 • 2 min
Richard Sulík nechce rušiť úrady práce! Chce však, aby prestali hľadať prácu pre nezamestnaných

ŠTRBSKÉ PLESO - Minister hospodárstva a predseda SaS Richard Sulík vysvetlil, ako je to v skutočnosti so zrušením úradov práce.

slovakia

left justify in out

Sulík nechce rušiť úrady práce, chce len, aby prestali hľadať prácu pre nezamestnaných. Myslí si totiž, že ide o činnosť, ktorú by štát vykonávať nemal. Uviedol to v piatok pre médiá počas konferencie Tatra Summit vo Vysokých Tatrách. Návrh zrušiť úrady práce spomenul ešte vo štvrtok 7. októbra počas tlačovej besedy v Bratislave. Povedal, že sa tam môže ušetriť množstvo peňazí a že ľudia si dnes vedia prácu nájsť sami na internete. „Úlohou štátu nie je hľadať ľuďom robotu.“ Zároveň by sa podľa neho ušetrilo na platoch pre úradníkov.

 

img

 

Úrady práce zamestnávajú tisíce ľudí
Podľa Sulíka úrady práce zamestnávajú približne 9 000 ľudí. „Z nich odhadom 2 000 sprostredkúva prácu pre nezamestnaných a ja si myslím, že toto je činnosť, ktorú by štát robiť nemal,“ skonštatoval s tým, že nezamestnaní by si prácu mali hľadať sami. „Tých odhadom 2 000 ľudí môžeme poslať robiť niečo osožnejšie, najmä ich nemusí platiť štát. Ak chceme šetriť, majme teda aj odvahu na možno dnes neobvyklé myšlienky.“ 

 

Prečítajte si: Sulík radí, ako si hľadať prácu - vraj stačí internet. Krajniak nesúhlasí

Po tom, čo mu novinári pripomenuli marginalizované skupiny, povedal, že na Slovensku máme predsa povinnú školskú dochádzku. „Je prirodzené od štátu očakávať, že každý vie čítať a písať.“ Podľa neho by mohli Rómovia využiť počítače, ktoré zostanú po úradníkoch. 

 

img

 

Sulík o téme začal hovoriť kvôli otázkam o šetrení. To bude nutné kvôli veľkému deficitu, ktoré náš rozpočet má. Konkrétne čísla by sme mali poznať už na budúci týždeň.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies