VIDEO Najdrahšieho auta sveta: Jedinečný Rolls-Royce za milióny eur

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 10:35 • 2 min
VIDEO Najdrahšieho auta sveta: Jedinečný Rolls-Royce za milióny eur

BRATISLAVA - Rolls-Royce Sweptail je iba jeden na svete a aj napriek zaujímavému dizajnu je jeho cena niekoľkonásobne vyššia než pýtajú za Bugatti Chiron.

slovakia

left justify in out

Ide o unikát Rolls-Royce Sweptail, vyrobený na zákazku pre neznámeho boháča.

 

Ten do jednej z najluxusnejších automobiliek prišiel s požiadavkou, že chce Rolls-Royce inšpirovaný vozidlami, ktoré firma vyrábala v rokoch 1920 až 1930.

 

Zamestnanci pracovali na tomto kúsku už od roku 2013, nedávno ho predstavili na talianskej akcii Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

 

Novinka stojí na základoch klasického modelu Phantom Coupe, avšak karoséria a vnútro vychádza z modelov z roku 1920 a 1930.

 

 

V prednej časti dominuje, okrem sošky Spirit od Ecstasy aj obrovská mohutná maska chladiča v chrómovom prevedení. Prepracovaný je aj nárazník a svetlomety. 

 

Absolútne jedinečné krivky však nájdete v zadnej časti vozidla. Samozrejme otvárateľná panoramatická strecha sa ťahá až po veko kufra.

 

Špeciálny a jedinečný Rolls-Royce Sweptail má hodnotu približne desať miliónov libier, čo je v prepočte takmer 11 a pol milióna eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies