Messi by mal s FC Barcelona predĺžiť spoluprácu už budúci týždeň

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 13:03 • 2 min
Messi by mal s FC Barcelona predĺžiť spoluprácu už budúci týždeň

BARCELONA - Argentínsky futbalista Lionel Messi je bez zmluvy už takmer mesiac a stále oficiálne nedošlo k podpisu nového kontraktu medzi argentínskym ofenzívnym klenotom a španielskym veľkoklubom FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Podľa španielskych médií by sa tak malo udiať v najbližších dňoch, keďže 34-ročný Messi sa po dovolenke v Miami a Dominikánskej republike už vrátil do metropoly Katalánska. Vzápätí však odcestoval na Ibizu, kde jeho najbližší a rodina Luisa Suáreza oddychujú medzi sezónami.

 

 

K A-tímu sa v príprave na novú sezónu nepridá Messi skôr, ako podpíše novú zmluvu. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by sa tak mohlo stať v pondelok 2. augusta.

V polovici júla mediálnym priestorom prebehli správy, že sa obe strany dohodli na podmienkach spolupráce dlhej päť rokov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Messi sa dohodne s Barcelonou aj za cenu rapídne nižšieho platu. Poznáte snáď väčšieho srdciara?

 

Doladiť bolo potrebné len detaily spojené so ziskom licencie pre FC Barcelona v La Lige. "Leo Messi podpíše na päť rokov," informoval denník Mundo Deportivo niekoľko dní po tom, ako reprezentácia Argentíny na čele s Messim ovládla juhoamerický futbalový šampionát Copa América.

 

img

 

Viac o turnaji sa dočítate: Lionel Messi to konečne dokázal, Argentína zdolala Brazíliu vo finále Copa América


Zo skúseného futbalistu tým mala spadnúť ťarcha, ktorá ho ťažila počas celej kariéry. Až do 10. júla 2021 totiž s Argentínou nezískal významnú trofej. A možno aj to urýchlilo rokovania o pokračovaní mimoriadne plodnej spolupráce.

 

Messi je súčasťou FC Barcelona od septembra 2000, teda viac ako 20 rokov. Za ten čas bol strojcom mnohých úspechov FC Barcelona vrátane desiatich titulov v La Lige a štyroch v Lige majstrov.

 

img


Súčasťou novej zmluvy bud údajne výkupná klauzula vo výške 350 miliónov eur. Argentínsky futbalista vraj  tiež  súhlasil so znížením platu v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi o viac ako polovicu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies