Bulharsko v čase koronakrízy usporiadalo vojenskú prehliadku

NETKY.SK • 7 Máj 2020, 11:47 • 2 min
Bulharsko v čase koronakrízy usporiadalo vojenskú prehliadku

SOFIA - Aj napriek koronavírusovej pandémii oslávilo Bulharsko v stredu vojenskou prehliadkou svoj Deň ozbrojených síl, známy tiež ako Deň odvahy. Ukážky vzdušných a námorných síl sa zároveň uskutočnili na oslavu svätého Juraja, patróna ozbrojených síl.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Iná loklaita kvôli pandémii 

Vzhľadom na ochranné opatrenia zavedené za účelom prevencie šírenia koronavírusu sa vojenská prehliadka po prvý raz nekonala v centre hlavného mesta Sofia. Miestne médiá uviedli, že na prehliadke sa zúčastnili stíhacie lietadlá typu MiG-29 a L-39 Albatros. Aktivity sa uskutočnili na lokalite vojenskej univerzity v meste Veliko Tarnovo, na leteckej základni na juhu krajiny a v Čiernom mori pri meste Varna. 

 

 

Nákup bojových vozidiel 

Bulharsko je členským štátom NATO od roku 2004. Bulharský minister obrany Krasimir Karakačanov uviedol, že napriek koronakríze bude modernizácia ozbrojených síl pokračovať nákupom dvoch korviet a 160 obrnených vozidiel. Objednávku od námorných síl dostali nemecké lodenice Lürssen. "Oba projekty sú však dočasne pozastavené," dodal minister.

 

img

 

Bulharsko vlani uzavrelo s USA zmluvu za 1,1 miliardy eur o nákupe ôsmich viacúčelových bojových lietadiel F-16 Fighting Falcon, ktoré táto balkánska krajina postupne dostane do roku 2024.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies