VIDEO Na internete zverejnili exkluzívne historické zábery z Československa!

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 13:42 • 2 min
VIDEO Na internete zverejnili exkluzívne historické zábery z Československa!

BRATISLAVA – Historické udalosti na YouTube! Britské filmové štúdio British Pathé zverejnilo na svojom YouTubovom kanály 85-tisíc krátkych dokumentov z histórie. Medzi krátkymi filmami si môžete pozrieť exkluzívne historické zábery z Československa.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia histórie sa majú na čo tešiť. Historické zábery sú k dispozícii úplne zadarmo. Niektoré Československé sú dokonca aj s originálnym komentárom. Historické dokumenty zachytávajú dobu od roku 1896 až po rok 1976.

 

V archíve sa objavili hlavne vzácne zábery celebrít, dobovej módy, športových udalostí, ale najmä dominujú zábery z prvej a druhej svetovej vojny. Generálny manažér Alastair White však varuje: „Či hľadáte zábery Kráľovskej rodiny, Titaniku, alebo obyčajné zábery z historickej Británie, všetko nájdete na našom kanály. Môžete sa tam stratiť na niekoľko hodín.“

 

Zábery z Československa sú takisto rôzne, avšak najviac dominujú dokumenty z čias druhej svetovej vojny a obdobia socializmu.

 

Mobilizácia v Československu v roku 1938

 

 

Príhovor Edvarda Beneša v roku 1939

 

 

Československo po 2. svetovej vojne

 

 

Spartakiáda 1960

 

 

Kempovanie v sude 1965

 

 

Futbalová bitka medzi hráčmi Slavie Praha a Interu Bratislava 1966. Pozor video obsahuje vulgarizmy!

 

 

Karel Gott v roku 1967

 

 

Vpád vojsk Varšavskej zmluvy 1968

 

 

 

 

British Pathé uverejnil aj zaujímavé videá zo sveta ako napríklad výbuch atómovej bomby v Hirošime, plavba Titaniku, alebo aj pád vzducholde Hindemburg. Všetky videá si môžete pozrieť TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies