V Pakistane skončilo dokazovanie na súde s Češkou zadržanou pri pašovaní heroínu

NETKY.SK • 9 Január 2019, 06:00 • 2 min
V Pakistane skončilo dokazovanie na súde s Češkou zadržanou pri pašovaní heroínu

LÁHAUR - V Pakistane skončilo v utorok súdne pojednávanie s 21-ročnou Češkou Terezou H., ktorá bola vlani v januári zadržaná na medzinárodnom letisku v Láhaure s deviatimi kilogramami heroínu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Rozsudok by mal byť vynesený ešte v januári. Ministerstvo zahraničia ale oznámilo, že o tom, že by proces mal skončiť, nemá informácie.

 

Počas utorkového pojednávania Češka zopakovala, že sa cíti nevinná, uviedla agentúra AP. Podľa tej jej hrozí až desať rokov väzenia, ak bude uznaná vinnou.

 

Na súde bol podľa agentúry prítomný aj český diplomat 

 

Ministerstvo zahraničia ale informácie agentúry poprelo. "Podľa našich informácií nedošlo k žiadnemu posunu," povedal hovorca ministerstva zahraničia Michal Bucháček.

 

Podľa neho len štátny zástupca podal súdu informácie o podnete, ktorý podal ohľadom možného zaradenia ďalšieho obžalovaného do procesu. "Sudca rozhodol o odročení pojednávania na piatok 11. januára," doplnil Bucháček. Podľa neho česká diplomacia nemá informácie o tom, ako dlho by mohol ešte proces trvať.

 

 

Súd ale podľa AP vynesie rozsudok do konca januára

 

Pakistanskí colníci zadržali ženu z Českej republiky vlani 10. januára, údajne potom, čo prešla cez dve kontrolné stanovištia protidrogových jednotiek cestou na let do Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Odtiaľ sa podľa pakistanskej tlače chystala pokračovať do Írska. Deväť kilogramov drogy našli colníci v jej kufri. Okrem Češky bol obvinený ešte jeden muž, ktorý nie je z Českej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies