Bentley prináša limitovanú edíciu, ktorou oslavuje úspechy v Le Mans

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Bentley prináša limitovanú edíciu, ktorou oslavuje úspechy v Le Mans

Bentley prináša limitovanú edíciu modelov Continental GT a GTC s dodatkom Le Mans Collection. Oslavuje ňou prvé zúčastnenie sa a záreveň aj svoju poslednú výhru spred 20. rokov na vytrvalostných pretekoch Le Mans.

slovakia

left justify in out

Presne pred 100 rokmi sa Bentley vôbec prvýkrát zúčastnilo na slávnych vytrvalostných pretekoch Le Mans a takisto zároveň presne pred 20 rokmi na nich zaznamenalo svoje posledné víťazstvo. Pri tejto príležitosti si preto výrobca pripravil limitovanú edíciu modelov Continental GT a GTC s dodatkom Le Mans Collection.

 

Charakteristickým prvkom špecialitky je veľké číslo 7 v maske, ktoré odkazuje na pretekársky špeciál, ktorý v roku 2003 vyhral s týmto číslom. Po otočení displeja infotainmentu sú v palubovke mechanické budíky, uprostred ktorých je umiestnená časť ventilu z motora víťazného špeciálu Speed 8.

 

img

Bentley na pretekárskom okruhu

 

Exempláre z tejto špeciálnej kolekcie ponesú špecifický zelený lak Verdant, ktorému kontrastuje biely pruh Moonbeam tiahnuci sa od predného znaku po koniec strechy. Pretekársky pás pritom nadväzuje na spomínanú číslicu 7 v maske, ktorá je nanesená v bielom odtieni Arctica. Biela farba taktiež dopĺňa rad štandardne dodávaných karbónových nadstavcov, ktoré podčiarkujú športový charakter edície, navyše nechýbajú ani plakety odkazujúce na 24-hodinové preteky. Auto stojí na obrovských 22" čiernych diskoch, spoza ktorých vykúkajú karbónovo-keramické brzdy s výraznými červenými strmeňmi.

 

img

zelený pás v strede modelu Continental GT z kolekcie Le Mans

 


Čo sa týka interiéru, štandardné 12-hodinové analogové hodiny boli nahradené 24-hodinovou verziou. Sedadlá sú vyrobené z čisto čiernej kože s kontrastnými stehmi. V čele palubnej dosky, v mieste pred spolujazdcom si pritom našli miesto víťazné vavríny, ktoré odkazujú na víťazstvá z rokov 1924 až 2003.

 

img

interiér modelu Continental GT

 

Pod kapotou týchto áut sa nachádza šesťlitrový motor W12, ktorý servíruje výkon 485 kW/660 koní a až 900 Nm. Automobilka plánuje vyrobiť len 48 exemplárov, pričom každý z nich dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy, maximálna rýchlosť je až 336 km/h. Cenové ponuky nových vozov Bentley zatiaľ nezverejnilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies