Štyri deti, ktoré boli 40 dní nezvestné, sa v kolumbijskej Amazónii našli živé

NETKY.SK • 10 Jún 2023, 10:45 • 2 min
Štyri deti, ktoré boli 40 dní nezvestné, sa v kolumbijskej Amazónii našli živé

BOGOTA - Štyri domorodé deti, ktoré pred 40 dňami prežili haváriu malého lietadla, sa našli živé v amazonskom dažďovom pralese na území Kolumbie. Prostredníctvom sociálnej siete Twitter o tom v noci na sobotu informoval kolumbijský prezident Gustavo Petro.

slovakia

left justify in out

Petro na Twitteri zverejnil aj fotografiu niekoľkých príslušníkov armády a domorodých obyvateľov, ktorí sa zúčastnili na operácii na vypátranie a záchranu súrodencov vo veku 13, 9, 4 a jeden rok. Deti boli samy, keď ich pátrači našli. Momentálne sa o ne starajú lekári, informoval Petro novinárov po návrate do Bogoty z Kuby, kde podpísal dohodu o prímerí so zástupcami povstaleckej skupiny Národná oslobodzovacia armáda.

 

K havárii lietadla došlo 1. mája v skorých ranných hodinách, keď jednomotorové vrtuľové lietadlo Cessna so siedmimi cestujúcimi a pilotom oznámilo, že stroj má poruchu motora. Malé lietadlo sa následne stratilo z radarov. Dva týždne po havárii, 16. mája, pátrací tím v hustom poraste dažďového pralesa našiel vrak lietadla a vyzdvihol aj mŕtve telá troch dospelých - vrátane matky štvorice detí. Deti - tri dievčatá a jeden chlapec - sa však nikde nenašli. Keďže kolumbijská armáda mala indície, že deti by mohli byť nažive, zintenzívnila po nich pátranie a do oblasti vyslala 150 vojakov so psami, aby súrodencov vystopovali. Pri pátraní pomáhali aj desiatky dobrovoľníkov z domorodých kmeňov. 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies