Investičný výlet do Saudskej Arábie: Reflect pop-up event v Rijáde spojí startupy zo Slovenska a strednej Európy s najväčšími investormi na svete

NETKY.SK • 21 Február 2024, 11:27 • 2 min
Investičný výlet do Saudskej Arábie: Reflect pop-up event v Rijáde spojí startupy zo Slovenska a strednej Európy s najväčšími investormi na svete

RIJÁD - Pop-up event technologického festivalu Reflect v Rijáde predstaví v utorok 27. februára saudský investičný ekosystém slovenským, českým a dalším európskym startupom. Jeho cieľom je prepojiť región CEE (Central and Eastern Europe) s regiónom MENA (Middle East and North Africa) a Saudskou Arábiou.

slovakia

left justify in out

Medzi 400 vybranými účastníkmi budú zástupcovia tak významných firiem ako Saudi Aramco, saudského štátneho fondu PIF, a takmer sto podnikateľov investorov. Akcie sa zúčastnia tiež úspešní zakladatelia globálnych biznisov ako Yuri Gurski, či Arthur Mamedov. Z regiónu strednej Európy sa zúčastní napríklad Ivan Trančík, zakladateľ platformy Superscale, alebo startupy 4Trans, Gjirafa a slovenský startup Powerful Medical. Na organizácii sa podieľa slovenský VC fond Zero One Hundred v čele s Dušanom Duffekom.

„Saudská Arábia predstavuje pre mnoho európskych startupov nepreskúmané územie. Už dnes tu ale existuje skvelé investičné zázemie, ktorého dôkazom sú inovatívne saudské projekty, či organizácie ako NEOM, Saudi Aramco, či PIF. Našim cieľom je ale investorskú mapu spájať na všetkých troch kontinentoch. Práve preto vidíme obrovskú príležitosť a rastúce možnosti práve v Rijáde,” hovorí Dušan Duffek partner fondu Zero One Hundred a spoluzakladateľ festivalu Reflect.

Technologický festival Reflect, ktorý akciu zastrešuje je pritom už šiestym rokom stálicou na startupovej a investorskej mape sveta. Minulý rok sa ho zúčastnili investori a startupy z celej Európy a Blízkeho východu a tiež viaceré biznisové špičky. V tomto duchu plánujú organizátori nadviazať na popup event, ktorý predstavuje podobné podujatie, ale v inom kultúrnom a geografickom priestore, kde má biznisové a investičné propojenie s regiónom CEE veľký potenciál. Zero One Hundred pritom aktivity rizikového kapitálu okrem oblasti rozvíjajúcich sa Európskych trhov (CEE) smerujú práve na blízky východ a severnú Afriku (MENA).

Mezinárodné hviezdy a nabitý program

Súčasť programu Reflect Pop-Up Riyadh zahŕňa rôzne aktivity vrátane prezentácií, panelových diskusií a networkingových stretnutí. Z regionu strednej Európy sa zúčastnia napríklad startupy Powerful Medical, 4Trans a Gjirafa. Účastníci majú možnosť stretnúť sa s významnými osobnosťami zakladateľov a investorov, vymeniť si skúsenosti a nadviazať obchodné vzťahy.

V Rijáde sa ako hostia predstavia napríklad Yuri Gurski, zakladateľ Palta, jednej z najväčších health spoločností na svete, ktorá vytvorila viacero produktov ako napriklad Flo, najsťahovanejšie aplikáciu na svete s 240 miliónmi stiahnutí, či Arthur Mamedov riaditeľ jednej z najpopulárnejších svetových online mediálnych spoločností TheSoul Publishing, ktorá má na svojom konte viac ako 25 miliárd zobrazení mesačne na svojich sociálnych médiach. Zúčastní sa aj Ivan Trančík, zakladateľ platformy Superscale, ktorý so svojím tímom spustili a škálovali viac ako 150 hier s viac ako 2 miliardami stiahnutí a tržbami 1,5 miliardy dolárov.

 

Top mená saudského investičného sveta

Medzi investormi sa objaví množstvo mien priamo zo Saudskej Arábie. Jednou z nich je saudská neurovedkyňa ktorá je tiež anjelskou investorkou, Emon Shakoor. Ako zakladateľka a výkonná riaditeľka spoločnosti Blossom Accelerator, stála pri zrode prvého saudského akcelerátora a venture partnera Oryx Fund od Hambro Perks. Ďalším významným domácim hosťom bude Waleed A. Alballaa, ktorý je generálnym partnerom v Sukna Ventures, fondu rizikového kapitálu, ktorý podporuje investície do startupov v ranom štádiu so sídlom v Rijáde v Saudskej Arábii, alebo Gaurav Biswas, zakladateľ startupu TruKKer, v súčasnosti jednou z najrýchlejšie rastúcich technologických firiem na Blízkom východe. Okrem neho však účasť potvrdilo približne ďaľších 100 saudských podnikateľov investorov.

„Festival Reflect má spravidla veľmi špecifickú atmosféru prímorského Limassolu. S rastúcimi príležitosťami však chceme naše aktivity smerovať aj do ďalších kútov ekosystému v ktorom sme aktívny. Rijád prináša skvelé možnosti pre startupy a ich investorov, zároveň je to pre nás možnosť, ako európskym hosťom predstaviť možnosti saudsko-arabského kapitálového trhu a investičných príležitostí,“ uzatvára Duffek.

Pre viac informácií prejdite na web festivalu.

 

O festivale Reflect

Reflect Festival je najväčší startupový a technologický festival na Cypre. Spája rôznorodú komunitu technologických nadšencov, founderov, startupistov, zástupcov neziskoviek a korporácií, politikov a investorov priamo v srdci mesta Limassol. Festival zahŕňa prezentácie medzinárodných rečníkov, panelové diskusie, workshopy, expo, startupovú súťaž a množstvo networkingu. Misiou Reflectu je prepojiť Európu a MENA región a prinášať významnú pridanú hodnotu pre podnikateľov a startupy, inovácie a spolupráce v technologickom odvetví. Siedmy ročník podujatia sa uskutoční 30. a 31. mája 2024 v Limassole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reflect Pop-Up Riyadh, Foto: Reflect (na titulnej foto záber z minuloročného technologického festivalu Reflect na Cypruse)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies