VIDEO Migrantov napadli žraloky, zahynuli ich desiatky!

NETKY.SK • 28 November 2017, 13:38 • 2 min
VIDEO Migrantov napadli žraloky, zahynuli ich desiatky!

Najmenej 31 migrantov zomrelo a 200 ich zachránili potom, čo sa stroskotancom pri plavbe do Európy potopila loď a vrhli sa na nich žraloci.

slovakia

left justify in out

Medzi mrtvými je aj osemnásť žien a tri deti a 40 ľudí je stále nezvestných, píše britský denník Daily Mail. Keď na miesto prišla pobrežná stráž, videli okolo vraku krúžiť veľké modré žraloky. "Jedna loď bola ešte napoly nad vodou a držalo sa jej 44 ľudí, ktorých sme zachránili," tvrdí veliteľ záchrannej akcie Nasser al-Ghammoudi.

 

"Všade bolo plno tiel a medzi nimi plávali žraloky. Boli to veľké modré žraloky, veľmi agresívny druh. Keď sme telá vylovili na palubu, mnohí z nich boli pohryzení. Je možné, že tí, ktorých sme nenašli, boli žralokmi odvlečení."

 

Líbyjská pobrežná stráž uskutočnila dve záchranné operácie pri meste Garabulli. Zachránených vrátili do Lýbie. Pri jednej lodi našli 31 mrtvých a 60 živých, pri druhej lodi zachránili všetkých 140 pasažierov. Medzi nimi sú imigranti zo Somálska, Ghany, Etiópie, Nigérie a Pakistanu.

 

"Hľadali sme ďalších ľudí ešte päť hodín a podarilo sa nám zachrániť jednu ženu, keď sme počuli jej krik," dodal Al Ghammoudi.

 

Príjemné počasie v posledných dňoch zvýšilo počty pokusov dostať sa nelegálne do Európy. V sobotu na inom mieste zachránili a vrátili do Európy ďalších 400 migrantov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies