O titul prišiel kvôli hmotnosti. Vémola prezradil, prečo nesplnil váhový limit

NETKY.SK • 17 Apríl 2021, 10:56 • 2 min
O titul prišiel kvôli hmotnosti. Vémola prezradil, prečo nesplnil váhový limit

Na podujatí Oktagon 22 sme mali vidieť hlavný ťahák v podobe superfightu o titul v ľahkej váhe medzi šampiónom Karlosom Vémolom a vyzývateľom Milanom Ďatelinkom. Udalosti však niekoľko hodín pred súbojom nabrali nečakaný spád.

slovakia

left justify in out

Terminátor sa na oficiálne váženie dostavil v zlom stave a nesplnil váhový limit, ktorý bol nastavený na 83,9 kg. Keďže navážil o 0,6 kg viac, organizácia Oktagon MMA mu odobrala titul a zápasu nastavila pomerne netradičnú podmienku – súboj sa síce uskutoční, no titul môže v prípade víťazstva získať len Slovák Ďatelinka.

 

 

Vémola na podujatí potvrdil svoje kvality a súpera porazil už v prvom kole po aplikovaní rear naked choke. Vedenie Oktagonu sa následne vyjadrilo, že Karlos istý čas nebude bojovať s československými zápasníkmi, pretože je kvalitatívne na inej úrovni.

 

Aj napriek ďalšiemu dominantnému výkonu však Vémolovi chýba titul. Viac svetla do záhadného zlyhania počas váženia vniesol v relácii Karlos Show. „Vždy, keď som zhadzoval, ľahol som si do horúcej vane a vypotil sa, keď som už bol príliš vyčerpaný na ďalšie cvičenie. Ale teraz som si sadol do vane a začalo ma to hrozne páliť, nedalo sa to vydržať. Prišla za mnou Lela a povedala, že je tá voda studená. Každé ráno idem do studenej vody s ľadom, potom po tréningu a znovu večer. Moje telo sa to naučilo. Chýbalo mi ešte 9 kg a tie som musel vybehať. A ja som sa fakt snažil, vybehal som 8 a pol kg za šesť hodín,“ prezradil.

 

 

Pod nesplnenie váhového limitu sa tak podpísalo medzi ľuďmi v poslednom čase mimoriadne obľúbené otužovanie. Zaujímavosťou bolo, že Vémola nedostal dodatočný čas na zhodenie prebytočnej váhy, ako to v MMA býva zvykom. Prítomný lekár ďalšie zhadzovanie zakázal. K situácii sa najnovšie vyjadril Pavel Holeka, odborník, ktorý je aj fanúšikom zmiešaných bojových umení.

 

 

„Meria sa tlak, pulz, saturácia, teda obsah kyslíka. Zistíte približný stav tekutín, tzv. hydratáciu organizmu. Zápasníci väčšinou bývajú spotení, hromadia sa v nich odpadové látky. Lekár teda správne vyhodnotil, že by to bojovníka mohlo ohroziť na živote. Je pravdepodobné, že sa telo Vémolu dostalo na istú hranicu a mechaniky rezerv boli tak vyčerpané, že ho nepustili ďalej. Organizmus chce v rámci automatizmov a fyziologického nastavenia človeka chrániť. Ak sa objaví niečo, čo by ho ohrozovalo na živote alebo strate vedomia, telo povie jasné nie a začne živiny, vodu a potrebné látky v tele hromadiť,“ vyjadril sa známy lekár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies