V Nitrianskom kraji pokračuje plošné testovanie. K rovnakému kroku sa rozhodli aj v Púchove a Košiciach

NETKY.SK • 9 Január 2021, 09:15 • 2 min
V Nitrianskom kraji pokračuje plošné testovanie. K rovnakému kroku sa rozhodli aj v Púchove a Košiciach

NITRA – V Nitre v piatok (8. januára) otestovali 10 585 ľudí, 295 z nich malo pozitívny výsledok antigénového testu na COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Miera pozitívne testovaných dosiahla 2,79 percenta. V meste bolo k dispozícii 37 odberných miest, otvorené boli päť hodín.

 

Otvorených je približne 80 monkov
Plošné testovanie v Nitre pokračuje aj v sobotu a v nedeľu, po oba dni od 8:00 do 17:00 hodiny. Testovanie sa koná aj v obciach okresu Nitra, kde je zriadených ďalších približne 80 odberných miest.

 

 

V okrese sú naplánované tri kolá testovania, prebehnú v týždňových odstupoch. Primátor Nitry Marek Hattas verí, že sa príde pretestovať čo najviac ľudí, aby sa po troch kolách testovania mohli vrátiť žiaci a študenti do škôl. Zároveň, aby v regióne fungovala aj ekonomika.

 

Bez certifikátu môžú ísť ľudia iba k lekárovi, do potravín, drogérie a vybaviť si najnevyhnutnejšie veci.

 

Prečítajte si viac: Nová mutácia COVID-19 je už aj na Slovensku! Bola zachytená v odobratých vzorkách
 

Automobilka spustila samostatné testovanie pracovníkov
Samostatné testovanie svojich zamestnancov si zorganizovala nitrianska automobilka Jaguar Land Rover. Vo štvrtok 7. a v piatok 8. januára absolvovalo testy na COVID-19 približne 5-tisíc zamestnancov.

 


Od pondelka (11. januára) do piatka (29. januára) bude platiť v okrese Nitra sprísnený locdown. Do práce, do prírody alebo na výdajné miesta internetových obchodov bude možné ísť len s negatívnym výsledkom PCR alebo antigénového testu, nie však starším ako sedem dní alebo s dokladom od všeobecného lekára o prekonaní COVID-19, nie starším ako 3 mesiace.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nitru čaká celoplošné testovanie. Za čo ručí premiér?

 

Testovanie prebieha aj v Púchove a Košiciach

Okrem Nitry sa tento víkend bude testovať ešte v ďalších dvoch slovenských mestách, a to v Púchove a Košiciach. Púchov pritom ešte pred Vianocami patril medzi najzamorenejšie okresy na Slovensku.

 

"Okres Púchov patrí medzi jeden z okresov s vysokou 7-dňovou incidenciou rastu pozitívnych. Aj preto treba pochváliť rozhodnutie mesta Púchov pretestovať tento víkend všetkých obyvateľov mesta, a priľahlého regiónu. Bez testovania a karantény nakazených nie je reálne takto kritické šírenie zastaviť," napísal na sociálnej sieti Pavol Čekan. 

 

Antigénové testovanie sa tu uskutoční po vzore z Trenčína. V meste bude k dispozícii 10 odberných miest. Predpokladá sa, že nákaza sa rozšírila v najväčších výrobných podnikoch. 

 

 

V Košiciach vzniklo 66 odberných miest. Kompetentní apelujú na verejnosť, aby sa prišli dať otestovať najmä tí, ktorí nemôžu svoju prácu vykonávať z domu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies