Prezidentka citlivo vníma potreby Slovákov

NETKY.SK • 25 August 2022, 16:40 • 2 min
Prezidentka citlivo vníma potreby Slovákov

BRATISLAVA - Uviedla to na sociálnej sieti po dnešnom stretnutí s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Milanom Krajniakom.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová na začiatku svojho príspevku pripomenula, že na to, čo trápi bežných Slovákov, upozorňuje dlhodobo. Vláda Eduarda Hegera podľa nej musí zostať stabilnou a byť nádejou pre ľudí v ťažkých časoch, ktoré nás čakajú. Aj preto sa dnes stretla s ministrom Krajniakom z hnutia Borisa Kollára Sme Rodina. 

 

img

 

Zdražovanie potravín, energií a inflácia existenčne ohrozuje mnohých ľudí. Ide najmä o jednorodičov, ľudí s nízkymi dôchodkami, ľudí pracujúcich za nízke mzdy, rodiny s viacerými deťmi a ďalších, ktorí pomoc potrebujú, pretože sú v pásme príjmovej chudoby. Keďže sa sociálna situácia aj naďalej zhoršuje, očakávam od vlády, že konečne schváli opakovanú, adresnú pomoc, tak ako je to bežné v iných krajinách, napríklad aj v susednej Českej republike. Takáto záchranná sieť totiž u nás aj po mesiacoch krízy stále chýba," uviedla prezidentka. 

 

img
 

Hlava štátu informovala, že v tejto veci našla s ministrom Krajniakom zhodu, je však ale potrebné, aby sa minister práce, sociálnych vecí a rodiny dokázal dohodnúť s ministrom financií Igorom Matovičom. Bez takejto dohody žiadna pomoc nebude v praxi vykonateľná. Zuzana Čaputová zároveň poznamenala, že očakáva, že zajtra koalícia rokuje so stranou Richarda Sulíka naposledy a jej i krajine oznámia konečný verdikt. 

 

Prečítajte si aj: Chlieb za osem eur? Samuel Vlčan pekárom odkázal, že pomôcť nevie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies